60 minút
Suroviny na hruškový koláč s quinoa:
200 g quinoa zŕn, 5 dcl mandľového mlieka, 60 g arašidového masla nesmie byť tekuté, 150 g quinoa múky, 50 g mandľovej múky, 60g kokosového cukru alebo trstinového, 2 veľké hrušky nastrúhané, 1 veľká hruška nakrájaná na plátky, 1 prášok do pečiva bezfosfátový, 1 lyžica kokosového tuku na vymastenie formy, javorový sirup na poliatie
Postup:
Quinou prepláchneme a uvaríme do mäkka v mandľovom mlieku. Do vychladnutej quinoi vmiešame arašidové maslo a nastrúhané hrušky. Pridáme sypké zmesi a vypracujeme cesto. Cesto nalejeme do vymastenej formy a ozdobíme plátkami hrušky. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180ºC, 35 až 40 minút. Tuhosť cesta odskúšame špáradlom. Po nakrájaní polejeme javorovým sirupom.
Autor: Silvia Horecká