Slávky na cesnaku

Doba prípravy 30 minútEnergia: 676 kcal.Náročnosť

Suroviny na Slávky na cesnaku ( rozpočet pre 6 osôb):

2 kg čerstvých slávok-mušlí, 1 hlávka cesnaku, 8 ks paradajok veľkých, 3 lyžice petržlenovej vňate čerstvej, 1 kúsok chilli, mleté čierne korenie z mlynčeka, soľ, 3 dcl bieleho vína, olivový olej 10 lyžíc, 3 citróny

Slávky na cesnaku

Postup:

Mušle očistíme od usadenín a morských tráv. Vyhodíme všetky otvorené mušle. Uzavreté očistené mušle  dáme do veľkého hrnca a necháme otvoriť pod stredným plameňom, prikryté pokrievkou. Mušle, ktoré zostali neotvorené, vyhodíme. Na veľkej panvici alebo vo veľkom hrnci na olivovom oleji krátko orestujeme cesnak a chilli do 2 minút. Ihneď pridáme mušle, paradajky nasekané na kúsky a varíme cca 5 minút pod pokrievkou. Pridáme víno, petržlenovú vňať,  korenie, premiešame  a  povaríme cca 3 minúty kým sa mušle krásne neotvoria a nevoňajú.

Mohlo by vás zaujímať

Slimáky s bylinkovým maslom

200 minútEnergia: 305 kcal.Les escargots en coquille Slimáky s bylinkovým maslom – suroviny: 8 tuctov živých slimákov, 500 g hrubozrnnej soli, 500 ml vínneho octu, 1 fľaša… Čítaj ďaľej

Ak kúpite mušle pri mori čerstvé, môžete použiť  pri varení aj prefiltrovanú vodu, ktorú pustia pri otváraní. Slávky na cesnaku môžete podávať s citrónom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach