Upečte si bezlepkovú focacciu

Doba prípravy 100 minútNáročnosť

bezlepkovú focacciuSuroviny na bezlepkovú focacciu:

500 g bezlepkovej bielej chlebovej múky (my sme použili Bread mix),  4 dcl vlažnej vody, 10 PL olivového oleja, polovicu kocky droždia, 1 polievkovú lyžicu soli, trochu agávového sirupu (alebo trochu cukru).

Postup:

V troche vlažnej vody rozdrobíme droždie a pridáme trochu agávového sirupu a trochu múky. Dobre vymiešame, aby sa nám netvorili hrudky, potom zakryjeme a necháme podkysnúť. Do vykysnutého kvásku potom primiešame ostatnú vlažnú vodu, múku, soľ a olivový olej a dobre vymiešame, aby cesto bolo vláčne. Prikryjeme utierkou a odložíme na teplé miesto nakysnúť.
Medzitým si pripravme plech, vložíme doň papier na pečenie a naolejovanými rukami (olivovým olejom) „nacapkáme“ vykysnuté cesto po celom plechu, pričom urobíme doňho končekmi prstov jamky. Nakoniec posypeme čerstvým a nadrobno nakrájaným tymiánom a upečieme v rúre doružova. Upečenú focacciu nakrájame na štvorce.

Autor: Zuzana Nosková
Škola varenia v Poluse

www.polus.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach