Rebarborovo-ribezľový koláč so snehom

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny:

300 g polohrubej múky, 200 g práškového cukru, 7 vajec, 100 ml oleja, 100 ml mlieka, 2 balíčky vanilínového cukru, 1 balíček kypriaceho prášku

Na plnku:  1/2 kg rebarbory, 1/2 kg červených ríbezlí, 2-3 lyžice práškového cukru

Na bielkový sneh: 6 bielkov, 300 g krupicového cukru

Rebarborovo-ribezľový koláč so snehom

Postup:

Do misy dáme vymiešať šesť žĺtkov a jedno celé vajce spolu s cukrom. Zmes vymiešame do peny. Potom pridáme olej, mlieko, vanilínový cukor a polohrubú múku spolu s kypriacim práškom. Všetko spolu dohladka vymiešame.

Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme ho na 4 minúty do rúry vyhriatej na 180 °C, aby sa predpieklo.

Rebarboru umyjeme, odkrojíme konce a pokrájame na kúsky. Zmiešame ju s práškovým cukrom ríbezlami.

Predpečené cesto vyberieme z rúry, uložíme naň kúsky rebarbory a ríbezlí vrátime späť do rúry a pečieme ďalej. Asi po 25 minútach pečenia na koláč natrieme sneh vyšľahaný z bielkov a cukru nad parou. Teplotu znížime a koláč ešte 5 až 10 minút dopečieme.

Čitateľská súťaž !!!

Odpovedzte na súťažnú otázku a troch z vás vyžrebujeme a odmeníme balíčkom na pečenie, ktorý obsahuje: kuchársku knihu Hera, formy na minibábovky a lis na cesto

Aby ste sa mohli zúčastniť súťaže, musíte sa registrovať na portál www.woman.sk. Po registrácii sa pomocou vašich prihlasovacích údajov prihláste na portál www.woman.sk a môžete súťažiť !!! Inak nemôžete byť zaradení do zlosovania!!!

Hera nám pomáha v kuchyni už 90 rokov

Pamätáte si ešte, ako stará mama s láskou miesila cesto na koláč či bábovku? Hoci dnes ručnú prácu nahrádzajú roboty či šľahače, to podstatné sa nezmenilo. Tak ako naše babičky a mamy, aj my pečieme s láskou a s dôverou v Heru, ktorá oslavuje už 90. výročie. Tento tradičný a overený pomocník v kuchyni nám tak stále pomáha vykúzliť klasické dezerty i moderné zákusky.

Hera je ingrediencia, ktorá tvorí základ každého cesta už takmer jedno storočie. Hodí sa pritom na pečenie sladkého aj slaného pečiva. Zatiaľ čo v minulosti to boli predovšetkým klasické buchty, veľké koláče, torty či perník, dnes nachádza uplatnenie aj v modernej kuchyni, napríklad pri výrobe muffinov. Cesto sa vďaka Here veľmi dobre spracováva, preto ide práca pekne od ruky, a tak sa pečenie stáva zábavou.

Zárukou kvality tohto produktu sú pritom rokmi overené skúsenosti niekoľkých generácií gazdiniek, ktoré si pečenie bez Hery azda ani nedokázali predstaviť. Hera obsahuje 72 % tuku a je dostupná v balení po 250 g a 500 g. Inšpirácie nájdete na www.peceniejeradost.sk.

Zapojte sa do súťaže a vyhrajte kuchársku knihu od Hery plnú ďalších inšpirácií, formy na minibábovky a lis na cesto. Jednoducho sa potešte výbavou pre pravú cukrárku. J

 

 

[poll id=“226″]

Výhercovia:

1. Eva Pošvancová, Holice

2. Jana Horvátová, Moravany nad Váhom

3. Gabriela Ligasová, Žilina

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach