Mixér je ideálny pomocník pri varení, pečení či príprave miešaných nápojov. Ako si zvoliť ten správny? Ponúkame niekoľko tipov.
Tyčový mixér
Malý a ľahko ovládateľný. Ideálny pri každodennej príprave jedla. Chutnú polievku môžete zmixovať priamo v hrnci. Taktiež môžete pripraviť ovocný kompót alebo lahodné palacinky. Použijete ho hlavne na mixovanie predvarených prísad alebo pri príprave tekutej stravy pre bábätká. Malý sekáčik, ktorý býva súčasťou príslušenstva je užitočný pri mixovaní orechov alebo mäsa. Môže sa použiť tiež na prípravu malých porcií pyré. Metličku môžete použiť na šľahanie smotany, ľahkého cesta alebo vajec.
Ručný mixér/ stolový mixér
Ručné mixéry sú vybavené šľahačmi a hákmi. Šľahače sú nenahraditeľným pomocníkom pri šľahaní vajec a smotany, pri príprave bešamelu a pri miesení ľahkého cesta. Háky môžete použiť koláčové cesto a ťažké cesto, ako je napríklad cesto na chlieb či pizzu. Ak ste zvykli robiť domáce cesto či chlieb, bude to pre vás pohodlnejšie s ručným mixérom. Samozrejme môžete ho pripevniť na stojan. Takto bude spotrebič pre vás pracovať automaticky. Odporúča sa mať stolový mixér vybavený otočnou miskou, dosiahnete tak lepšie výsledky.
Mohlo by vás zaujímať
Kuchynský robot
Je najuniverzálnejší z “mixovacích” spotrebičov. Môžete mixovať, miesiť, krájať, strúhať, šľahať či, dokonca, odšťavovať. Oproti ostatným spotrebičom je rozmernejší, pretože sa dodáva so širším sortimentom príslušenstva. Pozor, jeho univerzálnosť môže byť rovnako výhodou ako nevýhodou. Najdôležitejšie je poznať svoje potreby, aby ste spotrebič aj skutočne využili. Inak možno siahnuť po tyčovom alebo ručnom variante.