SPÄŤ
Wellness

Čajová alchýmia

Od: Henrieta Karabova 22.12.2014
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Dopriať si šálku chutného a teplého čaju je pre väčšinu z nás samozrejmosťou. Najmä v chladných zimných mesiacoch si svoj deň bez čaju mnohí nevedia ani predstaviť. Ak však dlhodobo popíjame bylinkové čaje zložené z rovnakých bylín, hrozí nebezpečenstvo, že voči týmto druhom získame odolnosť a práve v okamihu, keď by sme ich pomoc mohli naozaj potrebovať, jednoducho nebudú účinkovať. Ponúkame teda recept na čaj, ktorý možno popíjať každý deň, ktorý má príjemný povzbudzujúci účinok a pri jeho pracidelnom popíjaní sa nevytvára rezistencia.Čajová alchýmia

Základom čaju je zmes troch lesných bylín – ostružiny, jahody a maliny. K nim si môžete pridať štipku niektorej ďalšej  liečivej rastliny alebo korenia. Výborná voňavá zmes môže vzniknúť pridaním klinčeka, vanilky,, anízu, badiánu, škorice, či mäty. Úúlne inú vôňu dodá bazalka, majorán, tymián. Inokedy môžete vyskúšať pridať pomarančovú alebo citrónovú kôru – samozrejme, z chemicky neošetreného ovocia. Ďalšou výbornou zložkou je sušené ovocie – hrušky, jablká, slivky a podobne. Osvedčená je aj zmes klasického čierneho čaju s bylinkami – napríklad s mätou,  či čiernou bazou. Môžeme dochutiť trochou medu a citrónom.

womangalérie VŠETKY