Jarabinkový likér na žalúdok

Skvelý jarabinkový likér na žalúdok, navyše plný vitamínov, si pripravíme nasledovne: Do 5-litrového pohára dáme 2 kg čistých plodov jarabiniek – najlepšie takých, ktoré sme natrhali po prvých mrazíkoch. Potom rozpustíme 1 kg cukru v ¾ litra vody a povaríme.

Vychladnutý cukrový nálev nalejeme na jarabinky v pohári, doplníme 1 litrom čistej vodky, podľa chuti pridáme klinček alebo kúsok škorice, pohár previažeme celofánom a poprepichujeme ho. Potom pohár s jarabinkami postavíme na teplé a slnečné miesto, kde ostane 4 – 6 týždňov. Po uplynutí tejto doby stiahneme do fliaš. Musí však mať peknú červenú farbu.

Mohlo by vás zaujímať

Likér z čiernej bazy

Likér z čiernej bazy

240 minútSuroviny na likér z čiernej bazy (na 2 fľaše po 500 ml): 600 g čiernej bazy, 300 g cukru, 1 KL kyseliny citrónovej, 375 ml… Čítaj ďaľej


Sledujte nás aj na sociálnych sieťach