Ochutnajte slnečnicové klíčky

Ak máme  chuť na zdravé klíčky a nechce sa nám dlho čakať, skúsme  siahnuť po vylúpaných slnečnicových semienkach, ktoré najprv na 5 – 8 hodín namočíme do vody a potom ich necháme do druhého dňa klíčiť a okamžite ich môžeme aj konzumovať.

Príjemne nás prekvapí dobé orechová príchuť, ale aj zdravotné účinky: Podporujú trávenie, znižujú hladinu cukru v krvi a, obsahujú železo, ktoré je potrebné pre tvorbu červených krviniek, ale aj veľa minerálov potrebných pre stavbu kostí a zubov.

Mohlo by vás zaujímať

Brokolicové klíčky: Plné antioxidantov a cenných látok

O brokolici vieme, že má protirakovinové, protizápalové účinky, podporuje imunitu a obsahuje množstvo cenných živín. Počuli ste však už o brokolicových klíčkoch? Stávajú sa čoraz vyhľadávanejšími. Viete prečo?… Čítaj ďaľej

Dôležité je uvedomiť si, že chuť klíčkov sa počas doby klíčenia mení, takže treba ochutnať, či nám lepšie chutí jemné oriešková chuť jednodenných klíčkov, alebo pikantnejšia chuť starších klíčkov. Nečakajme však zbytočne dlho a kléčky jedzme radšej čerstvé, pretože nekôr môžu mať horkú chuť.

Tip: Slnečnicové klíčky možno použiť do tvarohových nátierok, do šalátov, či k omeletám, do ktorých možno klíčky aj zabaliť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach