Aj vy kupujete deťom (alebo svojim blízkym) v obchodoch klasický adventný kalendár s pekným obrázkom na obale, ale dosť často s už nie takými lahodnými čokoládkami vovnúti? Tak tento rok to urobte inak a čakanie na Vianoce si dokonale vychutnáte. Ešte stále máte čas – nie je to vôbec náročné, ale zato veľmi chutné!
Pripravte si domácu čokoládu!
Úplne najdôležitejšie je pripraviť si 24 malých čokoládok domácej výroby. V prípade, že vám postačí iba jeden druh čokolády, bude to jednoduché a čokoládu bude treba už len rozdeliť na 24 častí. Oveľa zaujímavejšie a prekvapivejšie však bude, ak si pripravíte čokoládky rôznych chutí a potom zažijete po rozbalení každý deň malé príjemné prekvapenie.
Čo budeme potrebovať?
Formičky na čokoládové bonbóny alebo čokoládky, 250 g kakaového masla, 120 g kakaa z nepražených kakaových bôbov, 80 g trstinového cukru alebo kokosového cukru, štipku soli.
Postup:
Vo vodnom kúpeli rozpustíme kakaové maslo a pridáme ho do mixéra, spolu s ostatnými ingredienciami. Všetko rozmixujeme. Čokoládu potom nalejeme do nerezovej nádoby a za stáleho miešania ju ochladíme na 32 stupňov Celzia. Potom nalejeme do pripravených formičiek a necháme stuhnúť.
Vychladnuté a stuhnuté kúsky čokolády zabalíme do pekného darčekového papiera, previažeme stužkou a môžeme zavesiť na vetvičku čečiny, čím získame peknú dekoráciu.
Náš tip:
Ak chcete, aby čokoládky mali rôznu chuť, môžete pripraviť rôzne druhy čokolády a pridať do nej napríklad sekané alebo mleté oriešky, sušené ovocie, či strúhaný kokos.
A ešte jeden tip pre tých, čo sa ponáhľajú:
Môžete si nakúpiť rôzne druhy dobrej čokolády a potom už len nalámať na rovnaké kúsky a zabaliť!