Dobrých tipov a trikov, ktoré sa zídu pri varení, nikdy nie je dosť. Vyskúšajte tieto – možno sa vám hodia…
Káva na grilované pochúťky
Aby grilovné mäsko chutilo ešte lepšie, jemnejšie a aby malo intenzívnu vôňu a chuť, nalejte do marinády, do ktorej mäsko pred grilovaním na niekoľko hodín namočíte, trochu silnej kávy – budete príjemne prekvapení.
Rýchle cestoviny s chutným pestom
Komu by sa chcelo v lete vyvárať náročné jedlá? Najrýchlejším a veľmi chtuným spôsobom sú asi cestoviny. Kým sa uvaria, dajte do mixéra pol zväzku bazalkových lístkov, strúčik cesnaku, trochu olivového oleja a podľa potreby trochu zeleninového vývaru. Nakoniec dochuťte korením a soľou. Uvarené a precedené cestoviny premiešajte s bazalkovým pestom a posypte nastrúhaným syrom.
Mohlo by vás zaujímať
Čo s čokoládovými figúrkami?
Ak vám ostali čokoládové figúrky, ktoré deti nepojedli a už o ne ani nemajú záujem, použite ich nalámané do koláčov, báboviek alebo muffinov. Uvidíte, ako budú chutiť!
Jemná praženica
Chcete, aby praženica na raňajky mala ešte jemnejšiu a krémovejšiu chuť? Skúste si do vajíčok zašľahať trochu majonézy (na 4 vajíčka zašľaháme asi jednu polievkovú lyžicu majonézy).
Mohlo by vás zaujímať
Pikantné hamburgery
Ak chcete rýchle a chutné občerstvenie, skúste to s domácimi hamburgermi, ktoré môžete buď grilovať, alebo upiecť na panvici.
Budete potrebovať:
750 g mletého hovädzieho mäsa, 1 čajovú lyžičku nasekaného tymiánu, 1 polievkovú lyžicu worcestrovej omáčky, 1 čajovú lyžičku dijonskej horčice, soľ, trochu korenia
Postup:
Všetky ingrediencie v miske dobre vymiešame a vytvarujeme hamburgery, ktoré pečieme na grile z obidvoch strán asi po 5 minút. Hamburgery môžeme upiecť aj na panvici, na ktorú sme pridali trochu oleja. Upečené hamburgery môžeme servírovať buď v žemli so zeleninou – napríklad s rukolou, plátkami rajčín, cibule a kolieskami feferónky, alebo hoci aj s pečenými zemiakmi či hranolkami. V obidvoch prípadoch ozdobíme aj majonézou.