5 trikov do kuchyne

Dobrých tipov a trikov, ktoré sa zídu pri varení, nikdy nie je dosť. Vyskúšajte tieto – možno sa vám hodia…

Káva na grilované pochúťky

Aby grilovné mäsko chutilo ešte lepšie, jemnejšie a aby malo intenzívnu vôňu a chuť, nalejte do marinády, do ktorej mäsko pred grilovaním na niekoľko hodín namočíte, trochu silnej kávy – budete príjemne prekvapení.

Rýchle cestoviny s chutným pestom

Komu by sa chcelo v lete vyvárať náročné jedlá? Najrýchlejším a veľmi chtuným spôsobom sú asi cestoviny. Kým sa uvaria, dajte do mixéra pol zväzku bazalkových lístkov, strúčik cesnaku, trochu olivového oleja a podľa potreby trochu zeleninového vývaru. Nakoniec dochuťte korením a soľou. Uvarené a precedené cestoviny premiešajte s bazalkovým pestom a posypte nastrúhaným syrom.

Mohlo by vás zaujímať

Domáce pesto

15 minútSuroviny na domáce pesto: 3 zarovnané PL píniových orieškov (asi 50 g), 3-4 menšie cibule, 100 g jemne nasekanej čerstvej bazalky (môže byť aj mrazená),… Čítaj ďaľej

Čo s čokoládovými figúrkami?

Ak vám ostali čokoládové figúrky, ktoré deti nepojedli a už o ne ani nemajú záujem, použite ich nalámané do koláčov, báboviek alebo muffinov. Uvidíte, ako budú chutiť!

Jemná praženica

Chcete, aby praženica na raňajky mala ešte jemnejšiu a krémovejšiu chuť? Skúste si do vajíčok zašľahať trochu majonézy (na 4 vajíčka zašľaháme asi jednu polievkovú lyžicu majonézy).

Mohlo by vás zaujímať

vajíčka

Jarná praženica

15 minútJarná praženica – suroviny: 50 g masla, 1 stredne veľké cibuľa, 150 g údeného pliecka, 400 g sterilizovaného hrášku v slanom náleve, 6 vajíčok, 1 čajová… Čítaj ďaľej

Pikantné hamburgery

Ak chcete rýchle a chutné občerstvenie, skúste to s domácimi hamburgermi, ktoré môžete buď grilovať, alebo upiecť na panvici.

Budete potrebovať:

750 g mletého hovädzieho mäsa, 1 čajovú lyžičku nasekaného tymiánu, 1 polievkovú lyžicu worcestrovej omáčky, 1 čajovú lyžičku dijonskej horčice, soľ, trochu korenia

https://www.shutterstock.com

Postup:

Všetky ingrediencie v miske dobre vymiešame a vytvarujeme hamburgery, ktoré pečieme na grile z obidvoch strán asi po 5 minút. Hamburgery môžeme upiecť aj na panvici, na ktorú sme pridali trochu oleja. Upečené hamburgery môžeme servírovať buď v žemli so zeleninou – napríklad s rukolou, plátkami rajčín, cibule a kolieskami feferónky, alebo hoci aj s pečenými zemiakmi či hranolkami. V obidvoch prípadoch ozdobíme aj majonézou.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach