Tiež ste si vypestovali viac feferóniek?
Feferónky vložte do pohára a zalejte ich octom a uzavrite. Uchovávajte v chladničke. Vydržia vám dlhšie. A ocot môžete potom použiť pri konzervovaní napríklad uhoriek alebo cibuliek – bude mať nezvyklú arómu.
Sušenie
Je pomerne spoľahlivou a veľmi jednoduchou metódou spracovania feferóniek. Sušiť by ste mali iba tie plody, ktoré sú už dostatočne zrelé. Dbajte tiež na to, ako ich sušíte. Ideálne je papričky rozkrojiť a nechať usušiť na slnku. Pozor však na vlhko. Mohli by začať plesnivieť. Doporučuje sa ich sušiť zavesené, aby mohli rovnomerne preschnúť. Takto sa zníži riziko plesní.
Mrazenie
S mrazom sa feferónky veľmi nekamarátia. Celkovo im chlad neprospieva, lebo môže nepriaznivo ovplyvniť ich chuť a konzistenciu.