Čo je konfitovanie?

Konfitovanie je kuchárska technika prípravy pokrmov a jedál. Mäso, zelenina, ovocie alebo aj iné potraviny sa počas konfitovania pomaly, pri nízkej teplote tepelne upravujú.  Pečú alebo varia sa vo vlastnej šťave, prípadne tuku.

Tento postup je špecialitou juhozápadného Francúzska, kde ide o tradičnú metódu uchovávania potravín. Konfitovanie má dve fázy: varenie a uskladnenie. Mnohí za konfitovanie označujú obe fázy spolu.

Mohlo by vás zaujímať

Dóza na čaj

Dóza na čaj

Idete blahoželať? Chcete darovať netradičný darček – taký ako môže dostať oslávenec len od Vás? Skúste vyzdobiť dózu na čaj. Potrebujeme: drevenú dózu, lak na… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach