60 minútEnergia: 552 kcal.
Suroviny na domáci pečený čaj (vystačí na asi 6 pohárov á 200 ml):
- 2 kg ovocia (jablká, hrušky, ananás, pomaranče)
- 3 kúsky celej škorice
- 3 celé badiány
- 8 klinčekov
- šťava z 2 citrónov
- 1 balíček Finesse citrónovej kôry
- 750 g trstinového cukru
- 3 balíčky trstinového cukru s rumovou príchuťou
Mohlo by vás zaujímať
Postup:
Na prípravu čaju ovocie olúpeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Ovocie vložíme do pekáča a pridáme škoricu, badián, klinčeky, šťavu a kôru. Posypeme cukrom a trstinovým cukrom s rumovou príchuťou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 250 °C )
Teplovzdušná rúra: 230 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Čas prípravy: asi 40 minút
Čas pečenia: asi 25 minút
Pečený čaj nalejeme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkom a obrátime na 5 minút dnom nahor.
Čaj pripravíme zaliatím 2 PL pečeného čaju horúcou vodou.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 2311 kJ / 552 kcal | 1344 kJ / 321 kcal |
Tuky | 0,24 g | 0,14 g |
Sacharidy | 11,40 g | 29,06 g |
Bielkoviny | 0,08 g | 4,57 g |
Zdroj: Dr.Oetker