Domáci pečený čaj

Doba prípravy 60 minútEnergia: 552 kcal.Náročnosť

Suroviny na domáci pečený čaj (vystačí na asi 6 pohárov á 200 ml):

Domáci pečený čaj
Domáci pečený čaj
  • 2 kg ovocia (jablká, hrušky, ananás, pomaranče)
  • 3 kúsky celej škorice
  • 3 celé badiány
  • 8 klinčekov
  • šťava z 2 citrónov
  • 1 balíček Finesse citrónovej kôry
  • 750 g trstinového cukru
  • 3 balíčky trstinového cukru s rumovou príchuťou

Postup:

Na prípravu čaju ovocie olúpeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Ovocie vložíme do pekáča a pridáme škoricu, badián, klinčeky, šťavu a kôru. Posypeme cukrom a trstinovým cukrom s rumovou príchuťou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 250 °C                 )
Teplovzdušná rúra: 230 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Čas prípravy: asi 40 minút
Čas pečenia: asi 25 minút

Pečený čaj nalejeme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkom a obrátime na 5 minút dnom nahor.

Čaj pripravíme zaliatím 2 PL pečeného čaju horúcou vodou.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia2311 kJ / 552 kcal1344 kJ / 321 kcal
Tuky0,24 g0,14 g
Sacharidy11,40 g29,06 g
Bielkoviny0,08 g4,57 g

Zdroj: Dr.Oetker