Gurmánske rezníky

Ak si radi pochutnávate na vyprážaných rezníkoch, ale chceli by ste klasický trojobal (múka, vajíčko, strúhanka) trochu oživiť, skúste vylepšiť strúhanku tak, že do nej pridáte:

Oriešky:

Nastrúhané alebo na hrubšie zomleté oriešky dodajú strúhanke sladkú vôňu. Použiť môžete  napríklad vlašské, lieskové, búrske, alebo pekanové orechy.

Korenie:

Ak to  máte radi pikantnejšie, môžete do strúhanky primiešať zomletú čili papriku, pálivú papriku, alebo hoci aj nejakú zaujímavú koreninovú zmes. Ak použijete farebné koreniny, aj rezne budú farebné. Ak nechcete miešať koreniny do strúhanky, môžete pikantne okoreniť iba mäso a potom obaliť v bežnom trojobale.

Syr:

Veľmi obľúbená a chutná je aj kombinácia syra a strúhanky. Vhodný je napríklad údený eidam, parmezán alebo iné, tvrdšie druhy syra. Syr nastrúhame, zamiešame do strúhanky, rezne rýchlo obalíme a vyprážame, aby sa syr neroztekal.

Mohlo by vás zaujímať

Talianske kuracie rezne

35 minútSuroviny na talianske kuracie rezne: 400 g kuracích pŕs,  šťava z 1 citróna, 1 lyžica olivového oleja, plnotučná horčica, strúhanka, soľ Postup: Kuracie prsia nakrájame… Čítaj ďaľej

Cestíčko:

50 g hladkej múky, 2 lyžice vody (môže byť aj pivo alebo biele víno), 1čajová lyžička oleja, 2 bielky. Všetky ingrediencie zmiešame do hladkého cestíčka, v ňom obaľujeme rezne a vyprážame. Môžeme pridať aj trochu prášku do pečiva, aby rezne boli krásne a nadýchané.

Čiernohorské rezne:

Sú veľmi obľúbené, ale nie každý ich vie dobre pripraviť, pretože obal z plackového cestíčka sa často rýchlejšie opečie, než sa stihne prepiecť mäso.

Dobrý tip:

Mäso naklepané na rezne môžeme zľahka obaliť v hladkej múke, narýchlo opražiť na troche oleja a až potom obaliť v plackovom cestíčku  (nastrúhané zemiaky, vajíčko, múka, trochu mlieka, prelisovaný cesnak, majoránka, korenie, soľ) a vypražiť bežným spôsobom.

A čo ak sa vám strúhanka minula a napriek tomu by ste chceli rezne v trojobale?

Skúste ich namiesto strúhanky obaliť v instantnej zemiakovej kaši.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach