Hrozno vydrží dlhšie čerstvé

Je asi iba veľmi málo tých, ktorým by nechutilo čerstvé, šťavnaté hrozno. Ak však máme šťastie, že sa nám podarí kúpiť viac hrozna za výhodnú cenu, alebo nám práve také niekto podaruje, určite by sme si ho radi uchovali dlhšie, aby sme si na ňom mohli pochutnávať postupne, a nie ho zjesť odrazu.

hrozno

Aby nám vydržalo dlhšie v čerstvom stave, oberme najprv zo strapcov všetky povädnuté, alebo inak poškodené bobule. Potom koniec každej hroznovej stopky ponorme do vosku (z roztopenej sviečky). Tak zabránime tomu, aby hrozno vysychalo. Ak máme možnosť, zavesme jednotlivé strapce voľne vedľa seba na natiahnutý špagátik alebo šnúru do chladnej pivnice alebo komory.

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach