Jablká a slivky v koňaku

Náročnosť

Máte chuť pripraviť si na chladné dni chutnú ovocnú delikatesu s koňakom? Tak teraz je na to ten vhodný čas. Slivky i jablká dozrievajú, takže môžeme sa pustiť s chuťou do práce.

Na jablká a slivky v koňaku budeme potrebovať:

1/4 kg sušených jabĺčok (kolieska), 1 kg zrelých, ale tvrdých sliviek, 1,5 litra jablčnej šťavy, 0,5 litra koňaku

Postup:

Do hrnca vložíme pripravené ovocie, zalejeme ho jablčnou šťavou a necháme prejsť varom. Po chvíľke odstavíme z ohňa a necháme v chlade odpočívať do druhého dňa, aby ovocie nasiaklo jabĺčkovú šťavu. Na druhý deň ovocie vyberieme zo šťavy, uložíme do väčších pohárov (asi 1 cm pod okraj pohára) a dolejeme koňakom.

Mohlo by vás zaujímať

To najlepšie slivkové čatní

60 minútČatní alebo tiež chutney je pikantná sladkokyslá omáčka pôvodom z Indie. Jej základom je vždy aromatické, šťavnaté ovocie a veľa korenia. Zrelých sliviek je teraz… Čítaj ďaľej

Poháre uzavrieme viečkom a necháme v chlade a tme aspoň 4 – 6 týždňov odpočívať, aby sa všetko spolu pekne vylúhovalo. Ovocie v koňaku skladujeme v chlade a v chladných zimných dňoch ho môžeme podávať na pudingoch pre dospelých, alebo len tak – ako pochúťku:-)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach