Jahodovo-mätový likér

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Chcete využiť čerstvé jahody a mätu na prípravu skutočnej likérovej delikatesy? Vyrobte si vlastný jahodovo-mätový likér – z čerstvých jahôd, ktoré leto ponúka, bude chutiť neodolateľne!

Suroviny na jahodovo-mätový likér:

100 g čerstvých rozpolených jahôd, 3 – 5 stoniek čerstvej mäty

Postup:

Jahody nasypeme do veľkého zaváracieho pohára so skrutkovacím uzáverom, zalejeme jedným litrom ovocnej pálenky a necháme 14 dní vylúhovať. Potom precedíme  a precedený likér zmiešame so 4 polievkovými lyžicami agátového medu. Nalejeme do peknej karafy a necháme v chlade ešte 4 dni „dozrieť“. Je to skutočná lahôdka na letné dni…!

Mohlo by vás zaujímať

Pomarančový freeze

15 minútSuroviny na Pomarančový freeze: 1 cl limetového sirupu, 2 cl pomarančovej šťavy, zázvorová limonáda na doliatie, 1 kumkvat Postup: Tri polievkové lyžice ľadovej triešte spoločne… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach