Lahodný likér bez alkoholu

Verili by ste, že aj nealkoholický likér môže chutiť úplne fantasticky? Jeho obrovskou výhodou je to, že na rozdiel od likérov s obsahom alkoholu nepotrebuje vôbec odstáť a môžeme ho piť okamžite. Jeho nevýhodou je to, že si ho treba vždy pripraviť a namiešať čerstvý, pretože ho nemožno dlhšie skladovať. Chutí však znamenite!

likér bez alkoholu

Suroviny:

500 ml mandľového mlieka, asi pol šálky vanilkového proteínu (alebo jeden vanilkový lusk), 6 veľkých datlí (medjool), štipku soli, 1 – 2 lyžice sirupu z agáve.

Postup:

Do mixéra nalejeme mandľové mlieko, pridáme vykôstkované datle, vanilkový proteín alebo vanilku, štipku soli a sirup z agáve. Dobre vymixujte. Ak použijete vanilkový proteín, likér bude hustejší a bude pripomínať riedky krém. Ak použijete namiesto vanilkového proteínu vanilku, likér bude takmer tekutý. Potom už len nalejte do pohárov, pridajte ľad a vychutnávajte…:-)

Tip:

Ak nechcete použiť hotové mandľové mlieko z obchodu, môžete si ho pripraviť aj doma, ale potom treba na to myslieť deň vopred: 1 šálku ošúpaných mandlí necháme cez noc namočených v 3 šálkach vody. Ráno vodu zlejeme, mandle prepláchneme a vložíme do mixéra spolu s 3 šálkami vody. Mixujeme až do chvíle, kým nevznikne biela mliečna tekutina. Potom scedíme.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach