Letný krupicový dezert

Máte chuť na niečo dobré a sladké, čo netreba dlho pripravovať?

A čo tak pripraviť rýchlu a “neokukanú” mašktu – rýchly krupicový dezert?

Suroviny na krupicový dezert:

1,5 dl mlieka, 50 g krupice, 20 g masla, 2 ks vajec, podľa chuti soľkrupicový dezert

Postup na krupicový dezert je jednoduchý:

Uvarte detskú krupicu tak, že do posoleného vriaceho mlieka zavaríte krupicu. Pridáte maslo a uvaríte na polohustú kašu. Do vlažnej primiešate žĺtky a sneh ušľahaný z bielkov. Masu dáte do vymastených hrnčekov, ktoré vložíte do nádoby s vodou a prikryté varíte ešte asi 10 min. Ak chcete, aby krupica získala príjemnú exotikú vôňu a chuť, zamiešajte do variaceho sa mlieka nastrúhanú kôru z polovičky citróna. Vychladnutú krupicu môžete ozdobiť vychladeným ovocím.