Nadýchaná omeleta

Radi si pochutnávate na omelete a chceli by ste, aby bola po upečení nadýchaná a ľahučká?

Ako pripraviť nadýchanú omeletu, aby nebola vysušená?

Aby ste si na vaječnej omelete skutočne pochutili, je potrebné vedieť, ako pri jej príprave postupovať. A to od rozbitia prvého vajca, cez šľahanie až po vybratie z panvice. Tá dokonale pripravená omeleta, je vláčna, božsky nadýchaná a doslova sa rozplýva na jazyku. Viete, ako si ju pripraviť?

Ako pripraviť chutnú omeletu?

Najskôr budete potrebovať panvicu s nepriľnavým povrchom, ako sú teflon alebo keramika. Omeletu dokážete pripraviť aj na klasickej panvici, no na panvici s nepriľnavým povrchom je to rýchlejšie a výrazne jednoduchšie.

Ďaľším trikom, ktorý si musíte pamätať, je, že vaša omeleta je hotová v momente, keď sa vám zdá ešte trocha nedovarená. Práve tento okamih je ten správny čas, kedy ju presunúť z panvice na tanier. Spodná časť omelety má byť pevná a na prvý pohľad hotová, ale vrchná časť omelety má byť lesklá a ešte „mokrá“. Ak budete čakať, až sa omeleta prepečie, aj vrchná časť, skončíte s vysušenou omeletou, ktorá má do tej správnej omelety naozaj veľmi ďaleko.

Mohlo by vás zaujímať

Vaječná omeleta so šunkou a syrom

20 minútVaječná omeleta so šunkou a syrom – suroviny: 2 vajíčka, soľ, olej, mlieko, syr, šunku, Postup: Do taniera rozbijeme 2 celé vajíčka. Osolíme ich. Pridáme… Čítaj ďaľej

Riaďte se hodinkami. Od naliatia na panvicu, až po preloženie na tanier, by vám príprava omelety nemala trvať dlhšie ako 2 minúty. Nezúfajte, ak sa vaša prvá alebo druhá omeleta nepodarí presne tak, ako ste si predstavovali. Nezabudnite, že umenie robí majstra! 🙂

Tip redakcie:

Skúste do vajíčok pred vyšľahaním naliať trochu piva a až potom vajíčka dobre vyšľahajte. Omeleta bude nielen chutná, ale aj krásne nadýchaná.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach