Radi si pochutnávate na omelete a chceli by ste, aby bola po upečení nadýchaná a ľahučká?
Ako pripraviť nadýchanú omeletu, aby nebola vysušená?
Aby ste si na vaječnej omelete skutočne pochutili, je potrebné vedieť, ako pri jej príprave postupovať. A to od rozbitia prvého vajca, cez šľahanie až po vybratie z panvice. Tá dokonale pripravená omeleta, je vláčna, božsky nadýchaná a doslova sa rozplýva na jazyku. Viete, ako si ju pripraviť?
Ako pripraviť chutnú omeletu?
Najskôr budete potrebovať panvicu s nepriľnavým povrchom, ako sú teflon alebo keramika. Omeletu dokážete pripraviť aj na klasickej panvici, no na panvici s nepriľnavým povrchom je to rýchlejšie a výrazne jednoduchšie.
Ďaľším trikom, ktorý si musíte pamätať, je, že vaša omeleta je hotová v momente, keď sa vám zdá ešte trocha nedovarená. Práve tento okamih je ten správny čas, kedy ju presunúť z panvice na tanier. Spodná časť omelety má byť pevná a na prvý pohľad hotová, ale vrchná časť omelety má byť lesklá a ešte „mokrá“. Ak budete čakať, až sa omeleta prepečie, aj vrchná časť, skončíte s vysušenou omeletou, ktorá má do tej správnej omelety naozaj veľmi ďaleko.
Mohlo by vás zaujímať
Riaďte se hodinkami. Od naliatia na panvicu, až po preloženie na tanier, by vám príprava omelety nemala trvať dlhšie ako 2 minúty. Nezúfajte, ak sa vaša prvá alebo druhá omeleta nepodarí presne tak, ako ste si predstavovali. Nezabudnite, že umenie robí majstra! 🙂
Tip redakcie:
Skúste do vajíčok pred vyšľahaním naliať trochu piva a až potom vajíčka dobre vyšľahajte. Omeleta bude nielen chutná, ale aj krásne nadýchaná.