Neodolatelný chutný domáci syr

Chcete si vyčariť skvelý chutný domáci syr typu žervé, ktorý zaručene očarí celú rodinu?

Skúste nasledovný recept, podľa ktorého syr pripravovali naše babičky. Je to celkom jednoduché a pripravíte si chutný domáci syr.

 

Budeme potrebovať:

2 veľké biele jogurty s obsahom tuku najmenej 10 %,  jeden téglik smotany na šľahanie, soľ, väčšie sitko, čisté biele plátienko alebo veľkú bielu vreckovku.

domáci syr

Postup:

V miske zmiešame obidva jogurty so šľahačkou, osolíme a dobre premiešame alebo rozhabarkujeme metličkou. Podľa chuti môžete pridať drvenú rascu, bylinky alebo inak ochutiť podľa vlastného uváženia. Potom si do sita, ktoré  sme zavesili nad hrniec vložíme plátienko alebo veľkú vreckovku a nakoniec vlejeme pripravenú jogurtovo-šľahačkovú hmotu. Vložíme do chladničky a necháme pomaly odkvapkávať 24 hodín. Servírujeme natretý na chlebík s čerstvou zeleninou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach