Netradičné tipy na sviatočné drinky

Aj vy máte radi tie vzácne chvíle, keď si počas dlhých zimných večerov dovolíte všetko pustiť z rúk a len tak si zabalený v deke, pri obľúbenej hudbe či dobrej knihe pochutnávate na tradičných zimných drinkoch ako je punč, varené víno či medovina? Ak však chcete zvyčajné drinky vymeniť a okúsiť nové kombinácie chutí vanilky, škorice a pomaranča, prinášame vám pár receptov, ktoré si určite zamilujete.

sviatočné drinkyCointreau Fizz vanilka

Suroviny:
50 ml Cointreau, 15 ml čerstvej limetkovej šťavy, 5 ml vanilkového sirupu (1 barová lyžička), 70 ml perlivej vody, ľad

Postup:
Do koktejlového šejkra dajte ľad, pridajte Cointreau, limetkovú šťavu a vanilkový sirup. Dolejte perlivou vodou a zamiešajte.

Tip: Pohár dozdobte vanilkovým strukom.

 

sviatočné drinky

Cointreau Fizz teplá vanilka a jablko

Suroviny:
50 ml Cointreau, 15 ml čerstvej limetkovej šťavy, 5 ml vanilkového sirupu (1 barová lyžička), 30 ml jablkového džúsu s dužinou, 40 ml perlivej vody, ľad

Postup:
Do koktejlového šejkra dajte ľad, pridajte Cointreau, limetkovú šťavu, jablkový džús a vanilkový sirup. Dolejte perlivou vodou a zamiešajte.

Tip: Pohár dozdobte vanilkovým strukom.

 

sviatočné drinkyAmericano

Suroviny:
30 ml Campari, 30 ml červený vermutu Cinzano Rosso, zástreku sódy, ½ plátku pomaranča, ľad

Postup:
Do pohára naplneného ľadom nalejte Campari, Cinzano Rosso a sodu. Ľahko premiešajte a ozdobte ½ plátkom pomaranča.

Tip: Drink zastreknite citrónovou kôrou.

 

sviatočné drinky

Negroni

Suroviny:
30 ml Campari, 30 ml Botanist ginu, 30 ml červeného vermutu Cinzano Rosso, ½ plátku pomaranča, pomarančova kôra, ľad

Postup:
Nalejte všetky ingrediencie do pohára s ľadom a ozdobte ½ plátkom pomaranča alebo pomarančovou kôrou.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach