Ovocné gule a knedličky. Ako ich variť?

Ako správne variť ovocné gule a knedličky?

Klasické a dobré jedlá starých mám, ako ovocné gule a knedličky plnené rôznym ovocím, alebo knedle, ktoré dávame do polievky sa tešia veľkej popularite. Napríklad u našich rakúskych alebo českých susedov, chutia výborne. Malý problém nastáva zvyčajne až potom, ak ich náhodou nezjeme hneď, ako ich uvaríme, ale potrebujeme ich prihriať.

Ovocné gule a knedličky

Mikrovlnka nie je tým najlepším riešením…

Ak však chceme, aby chutili ako čerstvé, vložíme ich do hrnca so studenou vodou a vodu necháme rýchlo zovrieť. Len čo voda zovrie, gule či knedličky okamžite vyberieme dierovanou naberačkou alebo lyžicou a hneď podávame. Samozrejme, takýmto spôsobom môžeme tieto pochúťky prihrievať iba vtedy, ak sme ich už po prvom uvarení neochutili makovou, orechovou či inou posýpkou.

Ovocné gule a knedličky

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach