Ako správne variť ovocné gule a knedličky?
Klasické a dobré jedlá starých mám, ako ovocné gule a knedličky plnené rôznym ovocím, alebo knedle, ktoré dávame do polievky sa tešia veľkej popularite. Napríklad u našich rakúskych alebo českých susedov, chutia výborne. Malý problém nastáva zvyčajne až potom, ak ich náhodou nezjeme hneď, ako ich uvaríme, ale potrebujeme ich prihriať.
Mikrovlnka nie je tým najlepším riešením…
Ak však chceme, aby chutili ako čerstvé, vložíme ich do hrnca so studenou vodou a vodu necháme rýchlo zovrieť. Len čo voda zovrie, gule či knedličky okamžite vyberieme dierovanou naberačkou alebo lyžicou a hneď podávame. Samozrejme, takýmto spôsobom môžeme tieto pochúťky prihrievať iba vtedy, ak sme ich už po prvom uvarení neochutili makovou, orechovou či inou posýpkou.