Papriková nátierka na zimu

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

V čase, keď je ešte k dispozícii jesenná úroda kápie a rajčín, dobre urobíme, ak si pripravíme zásobu výbornej paprikovej nátierky, ktorú v chladných zimných mesiacoch určite oceníme na obložených chlebíkoch, hriankach alebo pri príprave iných pochúťok.

Papriková nátierka na zimusuroviny:

5 kg očistenej kápie, 1 kg cibule, 1 kg paradajok, 100 g cesnaku, 150 g kryštálového cukru, 200 ml octu, 300 ml oleja, 1 vrecko zmesi na zaváranie uhoriek – Zelko a podobne.

Postup:

V nádobe spolu rozmixujeme kápiu, cibuľu, paradajky a cesnak, pridáme cukor, ocot, olej a zaváraciu zmes ( vsypeme ju cez sitko, aby sme oddelili hrubšie časti).

Mohlo by vás zaujímať

Olivová tapenáda s rukolovou bagetou

45 minútOlivová tapenáda – suroviny: Tapenáda: čierne olivy, zelené olivy, cesnak, ančovičky, kapary, olivový olej Rukolová bageta: droždie 1/2 kg hladká múka, 1/2 kg ražná múka,… Čítaj ďaľej

Všetko spolu varíme asi pol hodiny  do zhustnutia – podobne ako lekvár. Vriace nalievame do menších zaváracích pohárikov, zavrieme, otočíme a prikryté necháme pomaly vychladnúť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach