SPÄŤ
Varenie

Pečený čaj

Od: Jana Vančová 28.9.2018 1
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Počuli ste už o pochúťke s názvom “ Pečený čaj „? Ak nie, teraz, keď je bohatá ponuka ovocia, je práve najvyšší čas si ho pripraviť. Ide o skutočnú pochúťku z rôznych druhov ovocia, z ktorého sa „upečie“ mimoriadne chutný čaj…

Pečený čaj

Na pečený čaj budete potrebovať:

1 kg ríbezlí (čiernych, červených alebo zmiešaných), 1 kg zmesi letného ovocia – jahody, maliny, čučoriedky, černice, slivky, hrušky a podobne. Okrem toho 750 g cukru, 1 – 2 čajové lyžičky škorice, 4 ks badiánu, 5 ks klinčekov, 2 celé citróny, 20 ml rumu (nemusí byť).

Postup:

Do veľkého  hlbšieho pekáča rovnomerne rozsypeme ovocie – väčšie ovocie nakrájame na malé kocky a rovnako tak aj ošúpaný citrón. Potom ovocie na pekáči zasypeme cukrom, pridáme všetky koreniny a dôkladne premiešame. Pečieme v dobre vyhriatej rúre pri teplote 180 – 200 stupňov Celzia asi 30 minút. Počas pečenia dvakrát premiešame. Ak chceme pripraviť čaj s rumom, ihneď po dopečení pridáme rum, rýchlo premiešame a plníme do pohárikov, ktoré uzavrieme viečkom a obrátime hore dnom ako keď varíme džem. Ak chceme pečený čaj bez rumu, do upečenej ovocnej zmesi už nič nepridávame, ale rovno naložíme do pohárikov, uzavrieme viečkom a takisto obrátime hore dnom. Skladujeme v komore ako zaváraniny.

Návod na prípravu čaju:

Do šálky dáme 1 – 2 lyžičky pečeného čaju, zalejeme vriacou vodou a vypijeme ako bežný čaj. Na dne šálky nás čaká sladká odmena – chutné ovocie…:-)

womangalérie VŠETKY