Pokazil sa vám džem?

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Čo robiť, aby sa džem nepokazil?

Aj napriek dodržiavaniu dôležitých hygienických zásad sa nám môže stať, že v džeme – najmä ak sme ho už otvorili a brali z neho lyžičkou – sa objaví drobné plesnivé miesto.

dzem

Znamená to, že džem treba okamžite vyhodiť? Výhodou džemov je, že majú vysoký obsah cukru, ktorý má konzervačné účinky. Ak má džem vyše 50-percentný obsah cukru, stačí ak drobné miesto s plesňou veľkoryso odstránime čistou lyžicou. Naše staré mamy zvykli ešte miesto, kde sa odstránilo problematické miesto v džeme, posypať trochou kryštálového cukru. Ak máte džem, ktorý ste pripravovali s nižším obsahom cukru, bude ho treba vyhodiť.

Dobrá rada:

Pri naberaní džemu z pohárika používajte vždy čistú lyžičku! Džem sa vám nebude kaziť a vydrží dlhšie – kým ho nezjete…

Korunný cukor želírovací 2:1

Korunný cukor želírovací 2:1 je jemný kryštálový cukor zmiešaný s pektínom a kyselinou citrónovou. Svojimi vlastnosťami zjednodušuje a zároveň aj skvalitňuje celý proces výroby domácich džemov a marmelád. Vyznačuje sa želírovacou schopnosťou, vďaka ktorej získava ovocná zmes tú správnu rôsolovitú konzistenciu. Hotové džemy tak možno skladovať bez konzervačných látok, pričom ovocie si zachováva svoju prirodzenú farbu i chuť.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach