Prečo práve celozrnné cereálie?

Prečo by som mala raňajkovať práve celozrnné cereálie? Čo sú to vlastne celozrnné cereálie? Odpovedá Karolína Hlavatá, nutričná špecialistka a dietologička Endokrinologického ústavu v Prahe:

Cereálie (obilniny) tvoria podstatnú časť jedálnička, pretože sú zložené prevažne zo sacharidov, ktoré slúžia ako zdroj energie. Celozrnné obilniny a z nich vyrábané produkty majú tú výhodu, že vznikajú pomletím celého obilného zrna, vrátane jeho obalových vrstiev. Celozrnné výrobky majú teda v porovnaní s výrobkami z mletej múky vyšší obsah všetkých živín, vlákniny, vitamínov a minerálnych látok.

Mohlo by vás zaujímať

Ako by mal vyzerať perfektne vyvážený obed pre dieťa?

Každý rodič cíti zodpovednosť za zdravie svojich detí a to sa, pochopiteľne, premieta do veľkého stresu z toho, čo jedia alebo nejedia. Našou úlohou je… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach