Pripálilo sa vám jedlo?

Pripálilo sa vám jedlo? To sa veru občas podarí každej kuchárke, či kuchárovi! Stačí chvíľa nepozornosti – a jedlo sa pripáli, Čo teraz? Dá sa to napraviť? Skúste zopár nasledujúcich rád: Prvá pomoc by mala vyzerať nasledovne: Pripálené jedlo postavte aj s pokrývkou do studenej vody. Pripálené jedlo žiadnom prípade nemiešame, ale to, čo nie je prilepené na dne, prelejme do inej nádoby.

Pripálilo sa vám jedlo – iná rada:

Do pripáleného jedla vložte rozhorúčenú vidličku (vložte ju na chvíľu do vriacej vody, ktorú ste rýchlo uvarili vo varnej kanvici) a nechajte ju tam dovtedy, kým syčí. Pripáleninu z koláča alebo buchiet jemne ostrúhame na strúhadle.

Mohlo by vás zaujímať

Vavrín alebo bobkový list

Prináša úľavu, upokojí podráždenú pleť, zbaví vás lupín, pomôže vašim kĺbom. Bežne ho síce pridávate do omáčok, ale viete, že je aj vynikajúcim liekom na… Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach