Pripravte si nadýchanú praženicu

Máte radi miešané vajíčka, alebo ľudovo povedané, praženicu?

Ak si budete pripravovať nabudúce nadýchanú praženicu, skúste dodržať zopár dobre mienených rád. Budú chutiť ako od majstra kuchára:

praženica

? Vajíčka pred pražením dôkladne rozšľahajte šľahacou metličkou so štipkou soli a trochou sladkej smotany, aby boli pekne spenené a aby mali jednoliatu konzistenciu.

?  Základom skvelej praženice je mierna teplota horáka na sporáku po celú dobu prípravy praženice.

? Postup: Na dno panvice dáme lyžičku masla. rozpustíme ju a potom nalejeme vaječnú hmotu, ktorú necháme pomaly tuhnúť 20 sekúnd a bez miešania na panvici s miernym ohňom.

? Až potom začíname praženicu miešať a obracať tak, aby sa odliepala odo dna. Praženica musí ostať vláčna. Nesmieme ju nechať vysušiť.

? Panvicu s pripravenou praženicou nechajte ešte pol minúty odstáť a až potom podávajte s opečenou hriankou a posypanú čerstvými bylinkami.