Máte radi miešané vajíčka, alebo ľudovo povedané, praženicu?
Ak si budete pripravovať nabudúce nadýchanú praženicu, skúste dodržať zopár dobre mienených rád. Budú chutiť ako od majstra kuchára:
Vajíčka pred pražením dôkladne rozšľahajte šľahacou metličkou so štipkou soli a trochou sladkej smotany, aby boli pekne spenené a aby mali jednoliatu konzistenciu.
Základom skvelej praženice je mierna teplota horáka na sporáku po celú dobu jej prípravy.
Postup:
Na dno panvice dáme lyžičku masla. rozpustíme ju a potom nalejeme vaječnú hmotu, ktorú necháme pomaly tuhnúť 20 sekúnd a bez miešania na panvici s miernym ohňom.
Mohlo by vás zaujímať
Až potom začíname vajíčka miešať a obracať tak, aby sa odliepala odo dna. Praženica musí ostať vláčna. Nesmieme ju nechať vysušiť.
Panvicu s pripravenými vajíčkami nechajte ešte pol minúty odstáť a až potom podávajte s opečenou hriankou a posypanú čerstvými bylinkami.