Rajčiny a triky s nimi

Aj vy máte radi rajčiny a pochúťky z nich? Ak áno, zaiste oceníte zopár rajčinových trikov:

Chcete pokrájať zmäknuté paradajky?

Priveľmi mäkké rajčiny vložte na 15 minút do studenej vody, aby stvrdli a ľahšie sa krájali.

Aby sa rajčiny ľahšie šúpali…

Dajte ich na chvíľu do mrazničky! Šupku potom ľahko stiahnete pod horúcou vodou.

  • Alebo inak: Šupku  dvakrát prepichneme ostrým nožom.
  • Alebo: Paradajky na viacerých miestach narežete a krátko namočíte do horúcej vody.

Ako na jeseň najlepšie dozrejú ?

Nezrelé rajčiny na jeseň najlepšie dozrejú tak, ak zo zeme vyberieme celé sadenice, zviažeme im korene a zavesíme do prievanu.

Paradajkový pretlak

Ak otvoríme konzervu s pretlakom a nespotrebujeme ho celý, dlho nám vydrží, ak ho z plechovky preložíme do sklenej alebo porcelánovej nádoby a zalejeme olejom.

Mohlo by vás zaujímať

Paradajkové maslo

15 minútSuroviny na paradajkové maslo: 100 g masla, 100 g taveného syra, 2 lyžičky paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, soľ, mletá červená paprika, mleté… Čítaj ďaľej

Tip na rýchlu pochúťku:

Vydlabané paradajky naplníme udusenou ryžou ochutenou kaparami, olivami, pestom a koreninami. Inokedy môžeme pridať podusené šampiňóny na masle a cesnaku. Naplnené ich prikryjeme odkrojenými vrchmi, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme bazalkou a dáme na 25 minút zaúpiecť do rúry. Môžeme podávať s omáčkou, ktorú pripravíme z rozmixovanej dužiny a trochy paradajkového pretlaku. Ochutíme soľou, čiernym korením a čili paprikou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach