Rýchle špecle

Skúsili ste už pripraviť rýchle špecle?

V supermarketoch ich už bežne dostať, ibaže mnohé gazdinky nevedia, ako túto cestovinovú špecialitku, ktorú u našich rakúskych susedov, alebo v Nemecku volajú Spätzle, pripraviť. A čo tak skúsiť nasledovný recept na rýchle špecle?

Špecle chvíľu povaríme vo vriacej vode (ak vyplávajú na povrch, sú hotové). Medzitým si na panvici rozpustíme trochu masla, na ktorom opečieme 1 – 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti alebo podľa množstva cestoviny aj viac) a niekoľko lyžíc pokrájanej slaninky a trocha kyslej kapusty. Keď sú suroviny opražené, pridáme na panvicu scedené špecle a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko dobre osolíme, okoreníme a chvíľu spolu popražíme.  Rýchly a jednoduchý obed alebo večera sú na stole!

Mohlo by vás zaujímať

Syrové špecle s cibuľkou

Syrové špecle s cibuľkou

45 minútEnergia: 801 kcal.1 porcia obsahuje: 3353 joulov (801 kalórií) Suroviny (rozpočet pre 4 osoby): 300 g hrubej múky, 3 vajcia, 1/2 lyžičky soli, 300 g strúhaného… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach