Skúsili ste už pripraviť rýchle špecle?
V supermarketoch ich už bežne dostať, ibaže mnohé gazdinky nevedia, ako túto cestovinovú špecialitku, ktorú u našich rakúskych susedov, alebo v Nemecku volajú Spätzle, pripraviť. A čo tak skúsiť nasledovný recept na rýchle špecle?
Špecle chvíľu povaríme vo vriacej vode (ak vyplávajú na povrch, sú hotové). Medzitým si na panvici rozpustíme trochu masla, na ktorom opečieme 1 – 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti alebo podľa množstva cestoviny aj viac) a niekoľko lyžíc pokrájanej slaninky a trocha kyslej kapusty. Keď sú suroviny opražené, pridáme na panvicu scedené špecle a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko dobre osolíme, okoreníme a chvíľu spolu popražíme. Rýchly a jednoduchý obed alebo večera sú na stole!