Rýchly recept: Cestoviny s klobáskou

Aj vy zápasíte s časom?

A občas neviete, čo narýchlo pripraviť na obed či na večeru, aby to ani dlho netrvalo, ale aby si všetci pochutnali?

Vyskúšajte tento rýchly recept: Cestoviny s klobáskou

Cestoviny

Suroviny:

300 – 400 g cestovín (môžu byť kolienka, motýliky, špirálky…), 1 pikantnú klobásku (ak jedlo pripravujeme pre deti, alebo ak nemôžeme pikantné, použijeme jemné párky), polovičku malej čili papričky (iba ak chceme, aby bolo jedlo pikantné), 2 vetvičky čerstvého rozmarínu, cesnak podľa chuti, olivový olej, 1 vajce, šťava z jedného citróna, 2 polievkové lyžice bieleho jogurtu, 2 polievkové lyžice nastrúhaného tvrdého syra, soľ, mleté korenie, čerstvá bazalka či petržlenová vňať na ozdobu, prípadne ešte trochu strúhaného syra na dozdobenie jedla na tanieri. Ak chcete, aby jedlo pôsobilo ešte farebnejšie, môžete na tanieri ozdobiť aj rozkrojenými cherry rajčinkami.

Postup:

Najprv si uvaríme cestoviny v osolenej a vriacej vode. Medzitým si v hlbšej panvici opečieme na troche oleja klobásku (pokrájanú na kolieska) a pridáme aj nadrobno posekanú čili papričku, nasekaný rozmarín a podľa chuti strúčiky cesnaku (stačia aj tri). Kým sa ešte varia špagety, v menšej miske rozšľaháme vajce, spolu s citrónovou šťavou, jogurtom a syrom na jemnú omáčku. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich (časť vody si odložíme bokom) a vložíme ich do panvice na opečenú klobásku. Nakoniec pridáme aj vyšľahanú omáčku, podľa potreby prilejeme ešte trochu vody z cestovín a všetko dôkladne premiešame a ešte chvíľočku povaríme. Len čo sa cestoviny spoja s omáčkou, jedlo odložíme zo sporáka a ihneď podávame. Na tanieri ešte môžeme ozdobiť trochou strúhaného syra a petržlenovou vňaťou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach