Rýchly recept: Povíkendová lahôdka

Aj vy zápasíte s časom?

A občas neviete, čo narýchlo pripraviť na obed či na večeru? Aby to ani dlho netrvalo, ale aby si všetci pochutnali? Vyskúšajte tento recept, ktorý môže byť aktuálny najmä po víkende, keď nám ostalo trochu rezňov a zeleniny.  Pre celú rodinu by to asi na večeru bolo málo. Keď sa to však spojí dohromady, môže byť z toho skvelá lahôdka!

lahôdka

Suroviny:

2 vypražené kuracie rezne (alebo zvyšok pečeného kuracieho mäsa), 4 stredne veľké paradajky, 2 červené alebo biele cibule, 2 pomaranče, vrecúško zeleného šalátu (môže byť aj zmes), alebo hlávka šalátu, kúsok zelenej šalátovej uhorky, 1 stonka rapíkatého zeleru, trochu posekanej vňate koriandru alebo petržlenovej vňate, soľ, olej (môže byť olivový alebo slnečnicový), korenie.

Postup:

Jeden pomaranč ošúpeme a rozoberieme na mesiačiky, cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska, zeler nasekáme na menšie kúsky a uhorku pokrájame na tenké kolieska. Z druhého pomaranča vytlačíme šťavu a zmiešame ju s trochou olivového oleja, štipkou soli a korenia a potom pridáme aj nasekanú vňať z koriandra alebo petržlenu.  Šalát pripravíme tak, že na každý tanier položíme približne za hrsť šalátu (umytého a odkvapkaného), navrch poukladáme kuracie rezne nakrájané na kúsky, na to nasypeme posekaný rapíkatý zeler, niekoľko pokrájaných mesiačikov pomarančov, kolieska cibule a na záver zľahka prelejeme dresingom, ktorý sme si namiešali z pomarančovej šťavy, oleja, soli a korenia. Povíkendová lahôdka je hotová 🙂

Tip: Šalát je mimoriadne chutný, ak je kuracie mäso pri podávaní ešte teplé.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach