Skvelé kuchynské tipy a triky

Myslíte si, že kuchynské tipy a triky máte v malíčku?

Tak schválne – poznáte už tieto? Ak ich vyskúšate, dáte nám za pravdu, že veru nie sú na zahodenie.

kuchynské tipy a triky

Aby v omáčke, ani v polievke neboli hrudky…

Poznáte niekoho, komu by neprekážali hrudky v omáčke alebo polievke? Sotva. Aby jedlá tohto druhu, ktoré pripravíte, boli hladké a bez hrudiek, stačí do múky, ktorou zahusťujete jedlo, pridať trochu prášku do pečiva. Hrudky sa rýchlo rozpustia. Podmienkou však je, aby sme prášok do pečiva primiešali do múky až tesne predtým, ako ideme zahusťovať..

Ako ohriať mäso v mikrovlnke tak, aby bolo ako čerstvé?

Samozrejme, že najlepšie chutí čerstvo pripravené jedlo, ale ak si potrebujeme v mikrovlnke prihriať mäso z predošlého dňa, potrime ho maslom, položme na tanier a nezakryté ho ohrievajme v mikrovlnke. Mäsko bude voňavé a mäkké ako čerstvé.

Pivo dodá mäsu mäkkosť 

Dusíte alebo varíte mäso a ono nie a nie zmäknúť? Napriek tomu, že ho už varíte viac ako dve hodiny? Skúste do šťavy, či vývaru, v ktorom sa dusí či varí, priliať pivo. Vhodné je aj víno. Alkohol totiž mäso zmäkčí…

Lahodná praženica

Ak chcete, aby praženica, ktorú pripravujete na raňajky, mala mimoriadne lahodnú chuť, pridajte k vajíčkam 1 polievkovú lyžicu minerálnej vody a dobre vyšľahajte. Príjemná chuť vás milo prekvapí! Chuť praženice môžete vylepšovať aj zaujímavým korením, strúhaným syrom, bylinkami, pažítkou, chilli, či hubami alebo opečenými šampiňónmi. 😛 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach