Šťavnaté rezníky

Viete, čo všetko je potrebné k tomu, aby rezníky boli chutné a šťavnaté? Na prvý pohľad sa to zdá jednoduché: Naklepeme, obalíme v múke, vajíčku, strúhanke a vypražíme… Sú však rôzne tipy a triky, vďaka ktorým budú rezníky z vašej kuchyne ešte lahodnejšie…

Rezníky bylinkovou marinádou…

Jasné, že aj klasické rezne z osoleného mäsa v trojobale chutia výborne, ale ak chceme, aby získali trochu inú chuť, môžeme vyskúšať mäsko pred obalením potrieť napríklad  prelisovaným cesnakom s tymianom, oregánom alebo iným obľúbeným korením. Potom obalíme v trojobale a vypražíme na oleji.

Ako vyprážať?

Obalené rezne vkladáme do rozpáleného tuku a vyprážeme. Pozor – nevyprážame veľa rezňov odrazu, aby panvica či kastról neboli preplnené. Takto by sa olej od mäsa rýchlo ochladil a vyprážanie by trvalo veľmi dlho.

Mohlo by vás zaujímať

Loštický rezeň

Loštický rezeň

15 minútSuroviny: 150 g Olomouckých tvarůžkov, 400 g mletého bravčového pliecka, 1 vajce, 5 strúčikov cesnaku, strúhanka, soľ, korenie, majoránka, olej Postup: Mäso zmiešame s nastrúhanými tvarůžkami, pridáme vajce,… Čítaj ďaľej

Vyprážame krátko

Obalené rezne by sa nemali v teplom oleji dlho máčať, pretože inak hrozí, že strúhanka začne z nich opadávať. Vyprážame ich na rozpálenom oleji z každej strany 3 – 4 minúty. Počas pečenia do rezňopv nepicháme vidličkou, aby z nich nevytekala šťava. Počas vyprážania nádobu, v ktorej vyprážame, nezakrývame, pretože takto by sa rezne skôr dusili ako vyprážali. Hotové, vypražené rezne položíme odkvapkať na papierový obrúsok a až potom uskladníme do uzavretej nádoby.

Obalené rezne neskladujme dlho

Ak obalené rezne nevypražíme hneď a odložíme ich do chladničky do druhého dňa, obal na nich navlhne a na mäse nedrží. Riešenie je jednoduché: Už obalené mäso ešte raz obalíme v strúhanke, strúhanku dobre pritlačíme a vypražíme v horúcom oleji.

Orieškové rezne

Chuť strúhanky, v ktorej ich obaľujeme, môžeme zaujímavo vylepšiť strúhanými alebo podrvenými orieškami. Výborne sa hodia orechy vlašské, pekanové, búrske i lieskové. Ak máme radi pikantné, môžeme primiešať aj čili papriku alebo iné koreniny.

Mohlo by vás zaujímať

Kuracie rezne grilované so slaninou

Kuracie mäso patrí medzi jedno z najpoužívanejších v našej kuchyni. Mäso z kuraťa má veľa výživných látok, veľa bielkovín a málo tuku. Často sa preto využíva pri rôznych diétach. … Čítaj ďaľej

Rezne v cestíčku

Môžeme ich rýchlo obaliť aj v cestíčku, ktoré si pripravíme z 50 g hladkej múky, 2 lyžíc piva alebo bieleho vína, lyžičky oleja  a 2 bielkov. Všetko vyšľaháme do hladkého cestíčka a potom už stačí len vyklepané mäsko obaliť a vypražiť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach