Viete, čo všetko je potrebné k tomu, aby rezníky boli chutné a šťavnaté? Na prvý pohľad sa to zdá jednoduché: Naklepeme, obalíme v múke, vajíčku, strúhanke a vypražíme… Sú však rôzne tipy a triky, vďaka ktorým budú rezníky z vašej kuchyne ešte lahodnejšie…
Rezníky bylinkovou marinádou…
Jasné, že aj klasické rezne z osoleného mäsa v trojobale chutia výborne, ale ak chceme, aby získali trochu inú chuť, môžeme vyskúšať mäsko pred obalením potrieť napríklad prelisovaným cesnakom s tymianom, oregánom alebo iným obľúbeným korením. Potom obalíme v trojobale a vypražíme na oleji.
Ako vyprážať?
Obalené rezne vkladáme do rozpáleného tuku a vyprážeme. Pozor – nevyprážame veľa rezňov odrazu, aby panvica či kastról neboli preplnené. Takto by sa olej od mäsa rýchlo ochladil a vyprážanie by trvalo veľmi dlho.
Mohlo by vás zaujímať
Vyprážame krátko
Obalené rezne by sa nemali v teplom oleji dlho máčať, pretože inak hrozí, že strúhanka začne z nich opadávať. Vyprážame ich na rozpálenom oleji z každej strany 3 – 4 minúty. Počas pečenia do rezňopv nepicháme vidličkou, aby z nich nevytekala šťava. Počas vyprážania nádobu, v ktorej vyprážame, nezakrývame, pretože takto by sa rezne skôr dusili ako vyprážali. Hotové, vypražené rezne položíme odkvapkať na papierový obrúsok a až potom uskladníme do uzavretej nádoby.
Obalené rezne neskladujme dlho
Ak obalené rezne nevypražíme hneď a odložíme ich do chladničky do druhého dňa, obal na nich navlhne a na mäse nedrží. Riešenie je jednoduché: Už obalené mäso ešte raz obalíme v strúhanke, strúhanku dobre pritlačíme a vypražíme v horúcom oleji.
Orieškové rezne
Chuť strúhanky, v ktorej ich obaľujeme, môžeme zaujímavo vylepšiť strúhanými alebo podrvenými orieškami. Výborne sa hodia orechy vlašské, pekanové, búrske i lieskové. Ak máme radi pikantné, môžeme primiešať aj čili papriku alebo iné koreniny.
Mohlo by vás zaujímať
Rezne v cestíčku
Môžeme ich rýchlo obaliť aj v cestíčku, ktoré si pripravíme z 50 g hladkej múky, 2 lyžíc piva alebo bieleho vína, lyžičky oleja a 2 bielkov. Všetko vyšľaháme do hladkého cestíčka a potom už stačí len vyklepané mäsko obaliť a vypražiť.