Tajomstvo dobrej polievky

Uvariť dobrú hydinovú polievku nie je až také celkom samozrejmé. Ak chceme pripraviť silnejší mäsový vývar, dajme mäso variť do studenej vody – takýmto spôsobom sa maximum šťavy z mäsa vyvarí do polievky. Ak však chceme jesť mäso z polievky samostatne a želáme si, aby bolo šťavnatejšie, vložme mäso až do vriacej vody – takto sa póry mäsa uzavrú a šťava ostane vovnútri.

Tajomstvo dobrej polievky

Tip navyše:

V prípade, že sa polievka počas varenia viac vyparí  a je treba ju doliať, vždy dolievame len prevarenou, horúcou vodou a ešte chvíľu necháme povariť. Ak by sme do horúcej hydinovej polievky priliali studenú vodu, polievka by sa nepekne zakalila.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach