Tajomstvo francúzskej praženice odhalené!

Myslíte si, že urobiť dobrú praženicu na raňajky je tá najjednoduchšia vec? Omyl! Nie je totiž praženica ako praženica, ale pomocou drobných trikov majstrov kuchárov môže aj toto jednoduché jedlo získať mimoriadne lahodnú a neodolateľnú chuť. Treba však ovládať ten malý, ale veľmi účinný trik, vďaka ktorému sa praženička zmení na skutočnú delikatesu. Naučte sa teda robiť praženicu na francúzsky spôsob a už odteraz si môžete vychutnávať raňajky ako Francúzi…

Francúzska praženica – pre jednu osobu budete potrebovať:

Suroviny:

3 vajcia, morskú soľ, čerstvo zomleté korenie, 1 polievkovú lyžicu čerstvého masla pod vajíčka a ďalšiu 1 polievkovú lyžicu masla na dokončenie praženice, nasekanú pažítku.

Postup:

Vajcia dobre premiešajte, ale urobte to tak, aby sa bielok so žĺtkom úplne nespojili – vajíčka trochu osoľte a okoreňte. Potom na panvicu dajte lyžicu masla a mierne ho zohrejte, aby sa rozpustilo. Vaječnú zmes vylejte do panvice a hneď začnite miešať. Miešajte širokou obracačkou alebo vareškou od okraja panvice smerom k stredu, aby sa tuhnúca vaječná hmota rovnomerne vmiešavala do zvyšnej, ešte nestuhnutej vaječnej hmoty. Asi po polminúte odstavíme zo sporáka, ale ešte stále miešame. Po chvíli primiešame ešte čerstvé maslo – praženica bude krásna krémová a vajíčka získajú lahodnú chuť. Čím viac masla pridáme, tým budú vajíčka jemnejšie.

Mohlo by vás zaujímať

vajíčka

Jarná praženica

15 minútJarná praženica – suroviny: 50 g masla, 1 stredne veľké cibuľa, 150 g údeného pliecka, 400 g sterilizovaného hrášku v slanom náleve, 6 vajíčok, 1 čajová… Čítaj ďaľej

Tip:

Pre zmenu chuti môžeme praženicu pripraviť s kúskom šalotky, ktorú pokrájame nadrobno a opečieme na masle, ale rovnako tak môžeme pridať šampiňóny, bylinky, opečené kúsky šunky alebo slaninky.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach