Topping namiesto šľahačky je hotový zázrak!
Ohlásili sa vám nečakane hostia a vy už nemáte kedy zabehnúť do cukrárne a kúpiť zopár dobrých zákuskov? Nič to! Stačí, ak upečiete rýchly a jednoduchý koláč – hoci aj hrnčekový, bublaninu, medovníkový a podobne, ktorý už len vhodne, ale zato veľmi efektne budete podávať s vlastnoručne namiešaným „zázrakom“, ktorému sa hovorí Topping. Stačí , ak pridáte na tanierik k domácemu koláču ktorýkoľvek z nasledujúcich toppingov a úspech je zaručený. A navyše,, chutia a aj vyzerajú oveľa lepšie ako šľahačka!
Nugátová pena
Výborne sa hodí k mramorovému koláču:
50 g horkej čokolády nasekáme nadrobno. Zohrejme 200 g orieškového nugátového krému, ku ktorému nakoniec primiešame čokoládu a vyšľahanú šľahačku.
Vanilkový krém s keksíkmi
Skvele sa hodí k čokoládovým koláčom:
Vyšľaháme 1 balíček vanilkového pudingu, ktorý sa pripravuje šľahaním za studena do mlieka, vmiešame 200 g masla, 100 g práškového cukru a 75 g nadrobených čokoládových keksíkov (Cookies).
Jahodová šľahačka
Výborne doplní napríklad citrónový koláč. Vyšľaháme 350 g šľahačky, pridáme 1 balíček stužovačka šľahačky, dochutíme 3 polievkovými lyžicami cukru a do tejto hmoty zľahka vmiešame jahodový jogurt.
Medový tvaroh
Vyskúšajte ho podávať k rumovému koláču s hrozienkami.
Príprava: 500 g jemného, krémového tvarohu zmiešajte s 2 polievkovými lyžicami medu a 50 g nasekaných, opražených vlašských orechov.