Triky na ryžu

Pripálila sa vám dusená ryža?

Ak sa vám podarilo pripáliť ryžu, treba konať veľmi rýchlo, aby pripáleninou nenapáchol obsah celého hrnca a aby ste ryžu nemuseli vyhodiť.

Postup:

Ryžu okamžite odstavte z ohňa a nepripálenú ryžu rýchlo presypte do iného hrnca. Tento hrniec prikryte krajcom chleba, asi po piatich minútach krajec odložte a ryžu ovoňajte. Ak nebola veľmi pripálená, po pripálenej aróme by už nemalo byť ani stopy. Samozrejme, iba za predpokladu, že ste to s pripálením riadne neprehnali 😉

Mohlo by vás zaujímať

Biela ryža: Je skutočne hodnotovo prázdna? Čo hovoria výživoví experti?

Ryža je základnou potravinou pre viac ako polovicu svetovej populácie. Hoci existuje vyše 110 000 kultivovaných odrôd ryže, zvyčajne hovoríme o dvoch kategóriách: biela ryža a hnedá… Čítaj ďaľej

Aby bola biela a nadýchaná…

Ak chcete, aby uvarená alebo udusená ryža bola biela a nadýchaná, pridajte do nej počas varenia trochu citrónovej šťavy.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach