Užite si letnú grilovačku s originálnymi receptami!

Tajomstvo výnimočnej chuti – Raciol s bylinkami

Chystáte grilovačku alebo záhradnú párty a vyberáte menu? Pochváľte sa chutnou novinkou! Palma pre vás pripravila niekoľko skvelých receptov, s ktorými zaručene zabodujete u rodiny i priateľov. Výnimočnú chuť šťavnatému grilovanému mäsu, zelenine a dokonca aj ovociu dodajú oleje Raciol s bylinkami. S výberovými bylinkovými repkovými olejmi môžete marinovať,  grilovať, dochucovať teplé i studené jedlá – skrátka, experimentujte a užívajte si to najchutnejšie leto!    

Kuracie špízy na pive s červenou cibuľou

Suroviny na 4 porcie:
2 strúčiky cesnaku, 300 ml piva, 60 ml medu, 1 ČL dijonskej horčice, 60 ml sójovej omáčky, čierne mleté  korenie, 4 kuracie prsia nakrájané na kocky, 3 červené cibule, 1 PL Raciol chilli, paradajky, bazalka, petržlenová vňať na posypanie

raciol

Postup:
Z piva, medu, horčice, sójovej omáčky, oleja a korenia si urobte marinádu. Pridajte kuracie prsia a marinujte ideálne cez noc. Červenú cibuľu nakrájate na štvrtinky a striedavo napichujte s marinovaným mäsom na grilovaciu ihlicu. Grilujte z každej strany a počas grilovania potierajte marinádou. Grilujte, pokiaľ mäso nie je dobre opečené. Na záver posypte nadrobno pokrájanou petržlenovou vňaťou.

Grilované steaky

Suroviny na 4 porcie:
4 steaky (ideálne hovädzia roštenka), soľ, korenie, rozmarín, Raciol chilli, paradajky, bazalka

raciol

Postup:
Na grilovacej platni rozpáľte olej, pridajte vetvičku rozmarínu a vložte mäso. Grilujte z každej strany pár minút, kým mäso nechytí kôrku a je upečené podľa vašej chuti.
Na záver osoľte a okoreňte, nechajte chvíľu odstáť a podávajte.

Domáca pizza na grile

Suroviny na 4 porcie:
300 g hladkej múky, ¾ PL soli, 1 PL sušeného droždia, 250 ml vody, 1 PL oleja Raciol bazalka, 1 PL medu, 250 ml paradajkovej omáčky, syr a bylinky podľa chuti

raciol

Postup:
Zmiešajte suché suroviny a postupne primiešajte vodu, olej a med. Vypracujte hladké cesto, ktoré necháte vykysnúť v miske prikrytej čistou utierkou asi 30 minút. Cesto rozdeľte na 4 časti a natenko vyvaľkajte Ugrilujte z jednej strany, potom cesto obráťte,  natrite paradajkovou omáčkou, pridajte syr a grilujte do chrumkava. Pred podávaním môžete pokvapkať ešte olejom a dochutiť čerstvými bylinkami, napríklad bazalkou.

Grilovaná zelenina so syrom halloumi

Suroviny na 4 porcie:
1 baklažán, 2 stredne veľké cukety, 1 žltá paprika, 1 červená paprika, 250 g syru halloumi (alebo iný syr na grilovanie), pár lístkov čerstvej bazalky, olej Raciol bazalka
Na bazalkové pesto: 100 g čerstvej bazalky 60 g parmezánu, 30 píniových orieškov, 2 strúčiky cesnaku, 80 ml oleja Raciol bazalka, soľ

raciol

Postup:

Zeleninu nakrájajte na rovnako hrubé kolieska a  ugrilujte z každej strany. Syr nakrájajte na plátky a tiež ugrilujte z každej strany. V mažiari spolu podrvte bazalku, píniové oriešky a cesnak. Pridajte nastrúhaný parmezán a zalejte olejom. Ugrilovanú zeleninu a syr dajte na tanier, pokvapkajte pestom, ozdobte čerstvou bazalkou a pokvapkajte olejom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach