Voňavé kuriatko

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Neviete, čo uvariť? Chýba vám inšpirácia a zdá sa vám, že by to chcelo trochu zmeny? Tak v tom prípade skúste pripraviť voňavé kuriatko. Príprava vám nezaberie veľa času a chuť vás príjemne prekvapí!

Suroviny na voňavé kuriatko:

2 biocitróny, 1 zväzok tymiánu, 60 ml olivového oleja, 60 ml medu, soľ, drvené čierne korenie, 1 menšie kurča, 1 kg soli do pekáča.

Postup:

Obidva citróny dôkladne umyjeme. Jeden z nich rozkrojíme, vytlačíme z neho šťavu a nalejeme do vyššej misky. Pridáme polovicu tymiánu, olivový olej a med. Všetko dobre premiešame, osolíme a okoreníme. Zvyšok citróna nakrájame na plátky. Kurča umyjeme, nasolíme a brušnú dutinu naplníme plátkami citróna a zvyšným tymiánom. Vložíme ho do misky, zalejeme marinádou a necháme asi hodinu odležať. Na dno pekáčika nasypeme 1 kg soli, navrch položíme kurča a aby držalo tvar, zviažeme mu nohy špagátikom. Potom kurča vložíme do rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia asi 100 minút. Počas pečenia ho potierame zvyšnou marinádou.

Mohlo by vás zaujímať

Rýchle špecle

Skúsili ste už pripraviť rýchle špecle? V supermarketoch ich už bežne dostať, ibaže mnohé gazdinky nevedia, ako túto cestovinovú špecialitku, ktorú u našich rakúskych susedov, alebo v… Čítaj ďaľej

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach