SPÄŤ
Varenie

Zemiaková kaša 3x inak

Od: Henrieta Karabova 25.1.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Klasická zemiaková kaša alebo pyré

Je to pochúťka, na ktorú mnohí nedajú dopustiť. A čo keby sme si ju trochu vylepšili a ozvláštnili? Napríklad na francúzsky, mexický alebo taliansky spôsob? Možno vás malé premeny klasickej zemiakovej kaše budú inšpirovať k ďalším zaujímavým kuchárskym výtvorom…

zemiakova kaša

Francúzska…

Do klasickej zemiakovej kaše, ktorú si pripravíme približne z 1 kg uvarených zemiakov, 1/4 litra mlieka, trochy soli a asi 1 – 2 polievkových lyžíc masla, primiešame 3 červené cibule opražené na masle. Aby mala kaša ešte lepšiu štruktúru, dve cibule pokrájajme na malé kocky a jednu na mesiačiky. Ak chceme, aby mala kaša ešte zaujímavejšiu chuť, môžeme do nej tesne pred podávaním primiešať aj 1 – 2 polievkové lyžice bieleho vínneho octu. Takáto zemiaková kaša sa výborne hodí k steakom.

Mexická…

Do hotovej zemiakovej kaše primiešame: 1 nadrobno posekaný alebo prelisovaný väčší strúčik cesnaku, ktorý sme podusili na olivovom oleji spolu s jednou pokrájanou čili papričkou, ktorú sme zbavili semienok. Pridáme ešte jednu na drobno posekanú alebo vymixovanú sterilizovanú kápiu, všetko spolu dobre prehrejeme a zamiešame do zemiakovej kaše. Takáto kaša sa skvele hodí k pečeným klobáskam.

Talianska…

Do hotovej zemiakovej kaše primiešame 1 balíček nasucho opražených píniových semienok a 2 lyžičky pesta. Kašu môžeme servírovať ozdobenú čerstvou bazalkou alebo šalviou. Výborne sa hodí k pečenej hydine.

Iný variant:

Do hotovej kaše možno primiešať po lyžičke tymiánu, oregana, rozmarínu, cesnakového korenia, alebo ju ochutiť pizzovým korením. Fantázii sa medze nekladú.

womangalérie VŠETKY