Tvarůžková nátierka s opečenou hriankou
Nátierky na všetky možné spôsoby patria k raňajkovej klasike. Do našej tvarůžkovej nátierky sme pridali čerstvé reďkovky a vajíčka, ktoré sú, rovnako ako tvarůžky, ďalším skvelým zdrojom bielkovín. Tieto náš mozog skutočne ráno potrebuje...
Palacinky à la Loštice
Suroviny na Palacinky à la Loštice:
½ litra mlieka, 2 vajcia, 200 g polohrubej múky, 300 g Olomouckých tvarůžkov, kečup, ligurček, olej, soľ
Postup:
Vajce rozšľaháme
s mliekom a múkou a mierne osolíme. Palacinkové cesto lejeme na
vymastenú panvicu a po obidvoch stranách...
Plnené pečené rajčiny
Suroviny na plnené pečené rajčiny:
4 veľké rajčiny
100 g Olomouckých
tvarůžkov
50 g šunky
mletá paprika
sneh z 1
bielka
olivový olej
Postup:
Rajčiny zrežeme a vydlabeme. Do snehu, ktorý sme ušľahali z bielka, zľahka vmiešame nadrobno pokrájané tvarůžky, šunku, mletú papriku a touto zmesou naplníme rajčiny....
Tvarůžkovová štrúdľa
Suroviny na delikatesu Tvarůžkovová štrúdľa:
1 balíček lístkového cesta
150 g Olomouckých tvarůžkov
100 g šunky
1 vajce na potretie
Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme na
asi 5 mm hrubú placku, naukladáme na ňu plátky šunky, na ne naukladáme tvarůžky
pozdĺžne rozdelené na...
Nadýchané lievance s tvarůžkovým stredom
Suroviny na nadýchané lievance s tvarůžkovým stredom:
700 ml mlieka
400 g hladkej múky
300 g Olomouckých tvarůžkov
Malé
20 g droždia
2 vajcia
štipka soli
olej na vyprážanie
200 ml smotany na šľahanie
400 g odkôstkovaných čerešní (prípadne zmes červeného ovocia)
100 g práškového cukru
1...
Tvarůžkový šalát s melónom cantaloupe
Oranžový cukrový melón je kulinársky chameleón. Nesklame v ovocnom šaláte, zmrzline alebo smoothie. Ak to však chcete skutočne gurmánsky rozbehnúť, kombinujte cantaloupe naslano. S výrazným syrom, ako sú tvarůžky, neurobíte chybu. Pripravte si tvarůžkový šalát s...
Cibuľačka
Suroviny na polievku - Cibuľačka:
1,5 l hovädzieho vývaru
300 – 400 g Olomouckých tvarůžkov
4 cibule
4 – 5 krajcov chleba
masť
soľ, korenie
Postup:
Na masti opečieme cibuľu,
ktorú sme nakrájali na hrubšie kolieska, zalejeme vývarom a chvíľu
povaríme, aby zmäkla. Polievku okoreníme,...
Škvarková nátierka s rascovými tvarúžkami
Suroviny na škvarkovú nátierku s rascovými tvarúžkami:
250 g škvariek
200 g Olomouckých tvarůžkov –
Kousky s kmínem
150 g kyslej kapusty
1 väčšia cibuľa
1 lyžica horčice
1 lyžička drvenej rasce
Postup:
Tvarůžky a škvarky
zomelieme najemno v mlynčeku na mäso. Odporúčame najprv spracovať tvarůžky
a až potom škvarky,...
Plnené šampiňóny
Suroviny na plnené šampiňóny:
400 g šampiňónov
150 g Olomouckých tvarůžkov
1 menšia cibuľa
maslo
soľ, rasca
Postup:
Šampiňóny očistíme, klobúčiky
oddelíme a zatiaľ odložíme bokom. Cibuľu opražíme na masle, pridáme
nadrobno nakrájané nožičky šampiňónov,
pridáme soľ, rascu a podusíme
domäkka. Do vychladnutej zmesi pridáme nadrobno nakrájané...
Zapekané plnené papriky
Receptov na plnené papriky je naozaj veľa. Vyskúšajte túto zaujímavú obmenu tohto obľúbeného receptu. Naplňte papriky tvarůžkovými kúskami. Budú vynikajúce. U nás doma tento recept patrí medzi obľúbené.
Suroviny na zapekané plnené papriky:
150 g Olomouckých...