Sicílsky dip
Suroviny na sicílsky dip ( rozpočet na 4 porcie ):
4 lyžice sicílskeho rajčinového pesta, 4 lyžice majolenky, 1 lyžicu strúhaného syra parmezán, soľ, korenie podľa chuti, niekoľko lístkov čerstvej bazalky
Postup:
Pesto zmiešame s majonézou a parmezánom, dochutíme...
Mramorová bábovka
Mramorová bábovka alebo Marmor je bábovka s pruhovaným alebo škvrnitým vzhľadom, ktorá sa dosiahne veľmi ľahkým zmiešaním svetlého a tmavého cesta. Pre svoj zebrovitý pruhovaný vzor sa jej hovorí aj zebrový koláč.
Marmor je...
Filety z lososa v alobale
Suroviny na filety z lososa v alobale:
1 lyžica Ajvaru
1 pohár (460 g) pečenej červenej papriky (kapia v oleji)
2 lyžice lúpaných mandlí
1 konzerva (400 g) sterilizovaného cíceru
½ zväzku petržlenovej vňate (15 g)
30 g klobásky chorizo
150 g...
Šúľance z Ajvaru
Ingrediencie – šúľance z Ajvaru:
1 lyžica Ajvaru jemného Podravka
500 g zemiakov
2 šálky (250 g) polohrubej múky
1 vajce
štipka soli
maslo
Ingrediencie – omáčka:
1 balenie (250 g) bryndze
¾ balenia (180 ml) kyslej smotany
150 g slaniny
pažítka (jarná cibuľka)
Postup:
Ako prvé...
Letný šalát s grilovaným halloumi syrom
Suroviny - halloumi syr:
100 g sterilizovanej veľkej bielej fazule
1 balenie (225 g) halloumi syra
1 malý zväzok špargle
2 cukety
2 lyžice olivového oleja
2 šalotky
200 g zrelých cherry paradajok
1 lyžica kapár
½ zväzku čerstvej majoránky alebo oregana
½ zväzku...
Šošovicový šalát s jablkom
Suroviny na šošovicový šalát s jablkom ( rozpočet na 4 porcie ):
150 g šošovice (najlepšie dve farby, napr. hnedá a žltá), 1 väčšie červené jablko, 1 jarnú cibuľku, 2 lyžice majolenky, 2 lyžice dijonskej...
Lososový tatarák s olivovou tapenádou
Lososový tatarák ocení každý milovník rýb. Pripravuje sa s čerstvým surovým lososom a korením. Bežne sa natiera na sušienky alebo chlieb a konzumuje sa ako predjedlo. Na obvyklú prípravu sa nasekaný filet z lososa...
Tekvica plnená mäsom
Potešte svoje chuťové bunky a pripravte si tekvicu plnenú mäsom. Hodí sa skvele ako pochúťka pre návštevu alebo ako chutná večera.
Tekvica plnená mäsom - suroviny:
1 menšia tekvica, 200 g bravčového mäsa, 200 g hovädzieho...
Pečené kura v citrónovej marináde
Suroviny na pečené kura v citrónovej marináde:
1 kg kuracích kúskov
Marináda: dve posekané cibule, 2 chilli papričky, 2 strúčiky cesnaku, 50 ml oleja, 50 ml citrónovej šťavy
Postup:
Jednotlivé zložky marinády rozmixujeme na jemno. Natrieme na kuracie...
Hokaido špaldové placky
Suroviny na hokaido špaldové placky (rozpočet na porciu pre 2 osoby):
250 g hokaido, 1 porciu špaldy, ktorá nám ostala po príprave rastlinného mlieka (alt. ovsa, kamutu atď.), 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajíčka
Postup:
Cibuľu a...