Cícerový dip
Skúšali ste si už vlastnoručne vyrobiť cícerový dip alebo hummus? Táto nátierka je skvelá k pečivu i zelenine!
Suroviny na cícerový dip ( rozpočet na 4 porcie ):
100 g do mäkka uvareného cíceru (možno použiť...
Bezlepková banánová bábovka
Bezlepková banánová bábovka je výborný koláč, vhodný na raňajky ale aj na večeru.
Suroviny na bezlepkovú banánovú bábovku:
3 vajcia, 150 g trstinového cukru, 10 lyžíc rozpustenej Hery, 2 zrelé banány, 150 g rozvarenej jazmínovej ryže,...
Kuracie medajlónky s dusenou zeleninou
Kuracie medajlónky s dusenou zeleninou sú inšpiráciou na jednoduchý, relatívne rýchly, chutný a celkom zdravý obed alebo aj večeru. Je to moja najobľúbenejšia úprava kuracieho mäsa a v podstate aj zeleniny, nakoľko milujem jednoduchosť.
Suroviny...
Cestoviny s mäsom
Suroviny na cestoviny s mäsom:
250 g cestovín napríklad špagety, 1 čajová lyžička soli, 2 polievkové lyžice oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 250 g mletého hovädzieho mäsa, 3 polievkové lyžice kečupu, 125 ml vody,...
Oškvarková nátierka
Jednoduchá a klasická oškvarková nátierka. Najlepšie chutí z čerstvých oškvarkov! :-)
Oškvarková nátierka - suroviny:
250 g škvarkov, 1 veľký strúčik cesnaku, 50 g bravčovej masti, 1 polievková lyžica horčice, 1 čajová lyžička Vegety, trochu mletého...
Kuracie prsia so zeleninou a tofu
Suroviny na kuracie prsia so zeleninou a tofu:
Kuracie prsia, 80 g tuku, 100 g šampiňónov, 80 g rajčinového pretlaku, 1 kocka bujónu, 100 g zeleru, 1-2 strúčiky cesnaku, 100 g sterilizovaného hrášku, 100...
Lososové rolky
Suroviny na lososové rolky:
8 plátkov údeného lososa, 8 kúskov sterilizovanej špargle, 2 lyžice neochuteného nátierkového masla, petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
Plátky údeného lososa rozložíme, do každého dáme 1 ks špargle. Takto naplnené ich...
Čokoládová bábovka s granátovými jablkami
Čokoládová bábovka s granátovými jablkami - suroviny:
3 vajcia, 250 g trstinového cukru, 125 g rozpustenej Hery, 120 g bieleho jogurtu, 250 g polohrubej múky, 50 g holandského kakaa, 1 lyžička jedlej sódy
Na ozdobenie: 150 g smotany na šľahanie, 100 g čokolády s...
Kohút na víne
Kohút na víne alebo coq au vin je francúzsky pokrm z kurčaťa duseného s vínom, slaninou, hubami a prípadne cesnakom. Najčastejšie sa používa červené burgundské víno, aj keď mnoho oblastí Francúzska má varianty z...
Čili chlieb
Suroviny na čili chlieb:
1 cibuľa, 4 polievkové lyžice oleja, 400 g mletého mäsa, 1/2 l vody, soľ, mleté čierne korenie, čili prášok, 1 paprika, 1 konzerva kukurice, 2 konzervy fazule, 1 okrúhly chlieb
Postup:
Cibuľu ošúpeme,...