Cestoviny plnené pikantným morčacím mäsom
Suroviny:
300 g mletého morčacieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká červená paprika, mleté čili, salsa, olej, 2 šalotky, 2 strúčiky cesnaku, kečup, uvarené cestoviny
Postup:
Mleté morčacie mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou sladkou...
Kaša podľa Gurieva
Táto kaša je už vyše dvesto rokov ozdobou jedálnych lístkov najlepších reštaurácií nielen v Rusku, ale aj v iných krajinách. Jej autor, vysokopostavený ruský hodnostár prvej štvrtiny 19. storočia D. A. Guriev, bol známy...
Zapekané farfale s cukinou
Suroviny:
400 g cestovín farfale, 1 cibuľu, 2 PL oleja, 1 cuketu, 200 g eidam, soľ, vegetu
Postup:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme na kolieska pokrájanú cukinu a spolu podusíme. Zmiešame...
Hubové koláčiky z lístkového cesta
Suroviny:
250 g lístkového cesta, 80 g drobných húb, 100 g nastrúhaného syra na jemno, 1 vajíčko, 2 paradajky, 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 1 čajová lyžička morskej soli.
Postup:
Lístkové cesto vyvaľkáme a nakrájame...
Hubová sekaná
Suroviny:
300 g čerstvých húb, 6 rožkov, 220 ml vlažného mlieka, 1 polievková lyžica masti, 2 polievkové lyžice detskej krupice, 5 strúčikov cesnaku, 3 vajíčka, 1 veľká cibuľa, 1 čajová lyžička soli, 1 čajová lyžička...
Koláč z kyslej kapusty
Suroviny:
500 g polohrubej múky, 1 veľká hrsť sudovej kapusty, 20 g droždia, 1 veľká cibuľa, 1 čajová lyžička Vegety, 1 čajová lyžička soli, 50 ml oleja, 1 čajová lyžička rasce, 3 strúčiky cesnaku, 50...
Pikantná bageta
Suroviny (rozpočet na 10 porcií):
1 veľký pór, soľ, 10 malých bagiet, 200 g slaného syra feta, 120 g kapár, 1 hlavičku šalátu, 5 paradajok, 10 zaváraných feferónok, 10 plátkov šunky, 250 ml kyslej...
Brokolica zapečená so syrom
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
4 polievkové lyžice sladkej smotany, 1 vajce, maslo, cesnak, strúhaný syr
Postup:
Ružičky brokolice povaríme v osolenej vode a scedíme. Zapekaciu misku vytrieme maslou, na dno vložíme pár plátkov cesnaku a...
Mrazený Skyr jogurt
Suroviny:
2 broskyne, 60 g trstinového cukru, 250 ml Skyr natur, 1 čajová lyžička čerstvej limetkovej šťavy
Postup:
Broskyne nakrájame na menšie kúsky a dáme ich zamraziť. Potom ich jemne rozmixujeme s trstinovým cukrom. Pridáme Skyr a...
Pečené paradajky
Energetická hodnota jednej porcie: 275 kcal
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
50g anglickej slaniny, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 20 ml olivového oleja, 50g kapari, 4 veľké paradajky, soľ, korenie, čerstvá bazalka,...