Dnes je štvrtok, 25. apríla 2024, sviatok má Marek

Recepty

Zlepšite si chuť do života, vďaka receptom od Woman.sk. Naučíme vás recepty na lahodné sezónne pokrmy, no neopomíname ani tradičnú osvedčenú kuchyňu.

Quinoa nákyp

Quinoa nákyp s tvarohom a čerešňami

Suroviny ( rozpočet na 1 veľkú nákypovú formu alebo 6 malých formičiek à 200 ml ): 500 ml mlieka, 200 g quinoa, 4 vajíčka, 100 g masla, 120 g práškového cukru, 250 g tvarohu, 1...
Kuracie mäso s paprikou a klíčkami

Kuracie mäso s paprikou a klíčkami

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ): 600 g uvarenej ryže, 500 g kuracích pŕs, 120 g farebných paprík, 100 g cibuľky, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, olivový olej, 80 g klíčkov lucerky siatej, kúsky...
Ovocná nátierka a ovocné želé

Ovocná nátierka a ovocné želé

Ovocná nátierka: Ovocie odstopkujeme, umyjeme a necháme usušiť. Odvážime 1kg ovocia a pokrájame ho na malé kúsky. Do tejto ovocnej zmesi vysypeme 500 g Korunného želírovacieho cukru 2:1 a za stáleho miešania privedieme do varu....
Nanuky s Pribináčkom a ovocím

Nanuky s Pribináčkom a ovocím

Suroviny: 1 veľký kokosový Pribináček, 200 ml smotany na šľahanie, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice trstinového cukru alebo medu, ovocie – mango, jahody Postup: V kuchynskom robote vymiešajte Pribináček so smotanou a cukrom. Nakrájajte ovocie, časť poukladajte...
Ovocný dezert s Pribináčkom

Ovocný dezert s Pribináčkom

Suroviny na ovocný dezert s Pribináčkom: asi 16 cukrárskych piškót, Pribináček, čerstvé ovocie – maliny, čučoriedky, jahody Postup: Časť piškót rozdeľte na dno pohárikov. Navrch dajte Pribináčka, ovocie a zasypte zvyšnými ľahko rozdrvenými piškótami. Môžete podávať.
Pribináčik

Palacinky s Pribináčkom a ovocím

  Suroviny: 500 ml mlieka, 4 vajcia, 1 lyžica vanilkového cukru, štipka soli, 130 g polohrubej múky, olej na pečenie, Pribináček na potretie, čerstvé ovocie na ozdobu – jahody, maliny, čučoriedky Postup: Najskôr si pripravíme cesto na palcinky....
Jablkovo-slivkový džem

Jablkovo-slivkový džem

Suroviny: 500 g jabĺk, šťava z 1 citróna, 500 g sliviek, 500 g  želírovacieho 2:1 cukru, 2 kúsky celej škorice, 3 lyžice tuzemského rumu Postup: Jablká umyjeme, ošúpeme a pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Slivky umyjeme a...
Roláda - Hovädzie očko

Roláda – Hovädzie očko

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie): 800 g hovädzieho zadného, 250 g šampiňónov (sušené huby), 4 vajcia, 1 cibuľa, olej, 1 malý pór, 1 malá kápia, 1 viazanička petržlenovej vňaťky, 1 malá plechovka hrášku, 200...
domáci džem

Pánska nátierka z čiernych ríbezlí

Suroviny: (určite vám potom palacinky zje aj manžel) 1 kg ríbezlí, 800 g Korunného želírovacieho cukru 2:1, 100 ml suchého červeného vína   Postup: Ríbezle odstopkujeme a zomixujeme. Necháme ich precediť cez husté umelohmotné sito do hrnca s teflónovým dnom...
Ríbezľový džem s mrkvou

Ríbezľový džem so strúhanou mrkvou

Suroviny na ríbezľový džem so strúhanou mrkvou: 700 g prepasírovaných ríbezlí, 300 g najemno postrúhanej mrkvy, 1 kg želírovacieho cukru  2:1 Postup: Do pripravenej masy z ríbezlí a mrkvy pridáme Korunný želírovací cukor  2:1 a dobre premiešame....