Tortellini plnené s bryndzou
Suroviny na tortellini plnené s bryndzou:
4 žĺtka, 1 celé vajce, 300 g múky z tvrdej pšenice, 200 g hladkej múky, soľ a korenie
Plnka: 160 g bryndze, 1 PL masla, 6 lístkov šalvie (cca 10...
Zapekané lasagne
Lasagne sú talianska cestovina, ktorá má podobu širokých rezancov. Polievajú sa rôznymi omáčkami, zapekajú sa alebo sa posypávajú syrom. Často bývajú aj farebné. Obvykle sa plnia hovädzím mäsom, paradajkami, korením a bešamelovou omáčkou.
Suroviny na...
Hubové canneloni
Suroviny na hubové canneloni:
200 g húb, 60 g sušených paradajok naložených v oleji, 150 g ovčieho syra, 150 g bylinkového syra, tymian, 12 kusov canneloni, 1 strúčik jemne nasekaného cesnaku, 300 ml vývaru, 200 g...
Špagety s tofu
Suroviny na špagety s tofu:
400 g špagiet (môžu byť aj mušličky alebo pene), 1 menšia cibuľa, olej na vysmážanie, 3 ks taveného syra, 200 g lahôdkového tofu, 2 kocky zeleninového bujónu, provensálske korenie, štipka...
Opekané rezance s hubami a čínskou kapustou
Suroviny na opekané rezance s hubami a čínskou kapustou:
400 g čínskych vaječných rezancov, 3 PL slnečnicového oleja, 3 strúčiky cesnaku, 1 cm čerstvého zázvoru, 250 g húb (najlepšie shiitake a šampiňóny), 1 - 2...
Zelerovo-morčacie lasagne
Suroviny na zelerovo-morčacie lasagne ( rozpočet pre 4 osoby ):
2 ks zeleru (1 kg olúpaného zeleru), 450 g mletého morčacieho mäsa (môžete použiť aj bravčové alebo hovädzie), 500 g paradajkovej šťavy, 50 g...
Pikantné pappardelle s krevetami
Pikantné pappardelle s krevetami sú jednoduchým, chutným a rýchlym receptom.
Suroviny na pikantné pappardelle s krevetami:
300 g krevety, 100 g maslo, 2 ks červená paprika, 1 ks čili paprička, 2 ks cibuľa šalotka, 2...
Cestoviny penne s paradajkovou omáčkou
Suroviny na Cestoviny penne s paradajkovou omáčkou:
400 g cestovín penne, 1,2 kg paradajok, 3 lyžice olivového oleja, 6 strúčikov cesnaku, 1 lyžica čerstvého posekaného oregana alebo lyžička sušeného, 2 lyžice balsamikového octu, cukor,...
Zemiakové halušky s bylinkami s šunkou
Suroviny na zemiakové halušky s bylinkami s šunkou (rozpočet na 5 porcií):
1 kg zemiakov, ¼ kg hladkej múky, 3 žĺtky, 5 dkg masla, 2 polievkové lyžice posekaných byliniek, 2 polievkové lyžice postrúhaného syra (...
Lasagne s tekvicou a bryndzou
Suroviny na lasagne s tekvicou a bryndzou( rozpočet na 4 porcie ):
Cesto: 250 g múka hladká, 3 ks žĺtka, 1 ks vajce celé, 1 PL olivový olej, petržlenová vňať (nemusí byť), soľ a korenie,...