Dnes je štvrtok, 28. marca 2024, sviatok má Soňa

Cestoviny

Tortellini plnené s bryndzou

Suroviny na tortellini plnené s bryndzou: 4 žĺtka, 1 celé vajce, 300 g múky z tvrdej pšenice, 200 g hladkej múky, soľ a korenie Plnka: 160 g bryndze, 1  PL masla, 6 lístkov šalvie (cca 10...

Zapekané lasagne

Lasagne sú talianska cestovina, ktorá má podobu širokých rezancov. Polievajú sa rôznymi omáčkami, zapekajú sa alebo sa posypávajú syrom. Často bývajú aj farebné. Obvykle sa plnia hovädzím mäsom, paradajkami, korením a bešamelovou omáčkou. Suroviny na...
Hubové canneloni

Hubové canneloni

Suroviny na hubové canneloni: 200 g húb, 60 g sušených paradajok naložených v oleji, 150 g ovčieho syra, 150 g bylinkového syra, tymian, 12 kusov canneloni, 1 strúčik jemne nasekaného cesnaku, 300 ml vývaru, 200 g...

Špagety s tofu

Suroviny na špagety s tofu: 400 g špagiet (môžu byť aj mušličky alebo pene), 1 menšia cibuľa, olej na vysmážanie, 3 ks taveného syra, 200 g lahôdkového tofu, 2 kocky zeleninového bujónu, provensálske korenie, štipka...

Opekané rezance s hubami a čínskou kapustou

Suroviny na opekané rezance s hubami a čínskou kapustou: 400 g čínskych vaječných rezancov, 3 PL slnečnicového oleja, 3 strúčiky cesnaku, 1 cm čerstvého zázvoru, 250 g húb (najlepšie shiitake a šampiňóny), 1 - 2...

Zelerovo-morčacie lasagne

Suroviny na zelerovo-morčacie lasagne ( rozpočet pre 4 osoby ): 2 ks zeleru (1 kg olúpaného zeleru), 450 g mletého morčacieho mäsa (môžete použiť aj bravčové alebo hovädzie), 500 g paradajkovej šťavy, 50 g...

Pikantné pappardelle s krevetami

Pikantné pappardelle s krevetami sú jednoduchým, chutným a rýchlym receptom. Suroviny na pikantné pappardelle s krevetami: 300 g krevety, 100 g maslo, 2 ks červená paprika, 1 ks čili paprička, 2 ks cibuľa šalotka, 2...

Cestoviny penne s paradajkovou omáčkou

Suroviny na Cestoviny penne s paradajkovou omáčkou: 400 g cestovín penne, 1,2 kg paradajok, 3 lyžice olivového oleja, 6 strúčikov cesnaku,  1 lyžica čerstvého posekaného oregana alebo lyžička sušeného, 2  lyžice balsamikového octu, cukor,...

Zemiakové halušky s bylinkami s šunkou

Suroviny na zemiakové halušky s bylinkami s šunkou (rozpočet na 5 porcií): 1 kg zemiakov, ¼ kg hladkej múky, 3 žĺtky, 5 dkg masla, 2 polievkové lyžice posekaných byliniek, 2 polievkové lyžice postrúhaného syra (...

Lasagne s tekvicou a bryndzou

Suroviny na lasagne s tekvicou a bryndzou( rozpočet na 4 porcie ): Cesto: 250 g múka hladká, 3 ks žĺtka, 1 ks vajce celé, 1 PL olivový olej, petržlenová vňať (nemusí byť), soľ a korenie,...