Dnes je utorok, 23. apríla 2024, sviatok má Vojtech

Cestoviny

Klasické tortellini s mäsovou plnkou

„Je to zvláštne, že som sa podujal napísať tento recept, lebo cestoviny sú maličké a s mojimi veľkými prstami sa robia dosť ťažko,“ píše v knihe Dvaja talianski gurmáni svetoznámy kulinár Antonio Carluccio. Príprava tzv. Venušiných pupčekov...

Makaróny so špargľovou omáčkou

Suroviny na makaróny so špargľovou omáčkou: 1 zväzok špargle, 500 g makarónov, šľahačková smotana, 100 g nivy alebo eidamu, olivový olej, soľ, korenie, pažítka alebo bazalka na ozdobenie. Postup: Makaróny uvaríme v slanej vode. Špargľu očistíme, pokrájame asi...

Kapustové strapačky

Suroviny na kapustové strapačky: 1 kg zemiakov, 300 g hladkej múky, soľ, 2 vajcia, 120 g údenej slaniny, kyslá kapusta Postup: zemiaky postrúhame, pridáme soľ, vajcia, múku a vymiešame redšie cesto. Dáme ho na lopárik a nožom hádžeme do...

Uhliarske špagety

Suroviny na uhliarske špagety: 1 balík špagiet, 1 cibuľa, 200 g šunky, 200 g taveného syra, 200 g tvrdého syra, 1 sladká smotana, 2 vajíčka, olej, soľ Postup: Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme  šunku nakrájanú...

Kuracie mäso so šampiňónmi a cestovinou

Suroviny na kuracie mäso so šampiňónmi a cestovinou: 4 kuracie rezne, olej, 400 g šampiňónov, 400 g cestovín, 100 g parmezánu, 2 lyžice múky, 100 g masla, muškátový orech, 1/2 l smotany, biele korenie, 2-3...
Farfalle s hríbikami

Farfalle s hríbikami

Suroviny na farfalle s hríbikami: 350 g farfalle (motýliky), 1 lyžica olivového oleja, 100 g slaniny, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, 4 lyžice mlieka, 400 g čerstvých alebo mrazených húb, 2 lyžice kečupu, soľ, 2...

Makaróny s brokolicou

Suroviny na makaróny s brokolicou: 300 g brokolice, 600 g makarónou, soľ, 2 lyžice olivového oleja, 3 lyžice masla, 150 g ementálu Postup: Brokolicu uvaríme do polomäkka, scedíme a rozkrájame. Makaróny uvaríme, prepláchneme studenou vodou, premastíme olejom....

Paradajková omáčka na cestoviny

Paradajková omáčka na cestoviny je veľmi jednoduchá a chutná. Pripravíte ju rýchlo a bude vždy chutiť! Paradajková omáčka na cestoviny - suroviny: 1 veľká cibuľa, 3 väčšie paradajky, 3 strúčiky cesnaku, 2 polievkové lyžice oleja, 3...

Cestoviny s tofu a zeleninou

Suroviny na cestoviny s tofu a zeleninou: 400 g celozrnných cestovín, 1 stredne veľká cibuľa pokrájaná nadrobno, 2-3 strúčiky lisovaného cesnaku, olej, čerstvé pokrájané šampiňóny, ľubovoľná zelenina pokrájaná na kocky, lahôdková kukurica, biele tofu marinované...

Spätzle

Suroviny na Spätzle (rozpočet pre 4 osoby): 200 g hrubej múky, 200 g hladkej múky, 4 vajcia, 150 – 200 ml vody, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 2 lyžice nastrúhaného parmezánu, 1 lyžička prášku do...