Salsa s tekvičkami
Energetická hodnota pokrmu: 778 kJ / 186 kcal
Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
150 g cibule, 400 g olúpaných paradajok, 50 ml olivového oleja, 2 lyžičky cukru, 2 strúčiky cesnaku, 500 g tekvičiek, 50 – 100...
Špenátové halušky s nivovou omáčkou
Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):
600 g polohrubej múky, 450 g mrazeného špenátu, 150 g čerstvých šampiňónov, 100 g syra niva, 200 ml smotany na varenie, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL olej,...
Paradajkové cestoviny so syrom
Suroviny ( rozpočet na 3 porcie ):
250 g cestovín, 4 dl lúpaných paradajok v konzerve, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, olej, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, kryštálový cukor, petržlenová vňať, sušené oregano, bazalka, 200...
Lasagne s pórom a mletým mäsom
Suroviny:
9 ks uvarených lasagní / prípadne jedno balenie suchých lasagní, 500 g mletého bravčového mäsa, 200 g tvrdého syra, 1 konzerva lúpaných paradajok, 3 polievkové lyžice kečupu, 1 čajová lyžička sójovej omáčky, 2-3 strúčiky...
Cestoviny plnené pikantným morčacím mäsom
Suroviny:
300 g mletého morčacieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká červená paprika, mleté čili, salsa, olej, 2 šalotky, 2 strúčiky cesnaku, kečup, uvarené cestoviny
Postup:
Mleté morčacie mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, mletou sladkou...
Zapekané farfale s cukinou
Suroviny:
400 g cestovín farfale, 1 cibuľu, 2 PL oleja, 1 cuketu, 200 g eidam, soľ, vegetu
Postup:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme na kolieska pokrájanú cukinu a spolu podusíme. Zmiešame...
Pasta Siciliana
Suroviny (rozpočet na 4 porcie):
400 g parapadelle – hrubé rezance, 100g čiernych olív, 40 g Ruccola šalátu, olivový olej, parmezán
Paradajková omáčka – 60 g cibule, olivový olej, 20 g paradajkového pretlaku,...
Cestoviny s pikantnou omáčkou
Suroviny:
150 g oravskej slaniny, 2 veľké cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 veľká paprika, 4 paradajky, 250 g uvareného údeného mäsa, 2 polievkové lyžice oleja, 1 väčšiu chilli papričku, 500 g väčších cestovín
Postup:
Všetky...
Cestovinový šalát so zeleninou a čerstvými bylinkami
Suroviny ( rozpočet na 4 porcie):
110 g cestovín (Fusili), 170 g paradajok, 170 g šalátovej uhorky, 80 g majolenky, 150 g čerstvej papriky, 30 g zmesi čerstvých byliniek( tymián, bazalka, pažítka, petržlen ), 100...
Špagety s omáčkou Bolognese
Suroviny:
500 g špagiet, 150 g paradajok, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), olivový olej, 50 g cibule, 5 strúčikov cesnaku, 3 bobkové listy, 5 guľôčok celého čierneho korenia, 5 guľôčok nového korenia, 400...